Roditelji je PRODALI bez razmišljanja: Sedmogodišnja devojčica iz Avganistana plačući isčekuje svog MUŽA (53), a nema ko da joj POMOGNE

Vesti 14.11.2021 16:33 0

U Avganistanu porodice ne mogu da prehranjuju svoju decu, situacija je toliko dramatična da tera očeve da donose najteže odluke. Britanski mediji razgovarali su sa 35-godišnjim Kadirom, koji je prodao svoju ćerku

Roditelji je PRODALI bez razmišljanja: Sedmogodišnja devojčica iz Avganistana plačući isčekuje svog MUŽA (53), a nema ko da joj POMOGNE

Shutterstock

- Uplašena sam - kaže Zohra koja ima samo sedam godina.

Mlada Avganistanka je najstarij, a pored nje roditelji imaju još petoro dece. Njena vrednost je 170 hiljada dolara. Otac devojčice ne radi od kada su talibani preuzeli vlast u avgustu.

- Nemam novca da prehranim porodicu. Bojim se za svoju decu - kaže za Dejli mejl.

Zima se može pokazati smrtonosnom za njegovu decu, najmlađe ima manje od dve godine.

Zohra manje-više čeka svog 52-godišnjeg "vlasnika".

"Koristili smo svetlo sa mobilnog telefona": Avganistanska noćna mora oko POROĐAJA žena nakon što su TALIBANI preuzeli vlast

- Morao sam da je prodam da bih ostale održao u životu. Nisam imao izbora - objašnjava Kadir. Ali ono što je zaradio od ćerke već je potrošio. Najveći deo iznosa otišao je za lečenje jednog od sinova i otplatu duga za hranu.

Sedmogodišnja devojčica čeka svog 53-godišnjeg muža

- [Zohra] još uvek plače. Pita majku zašto smo je prodali. Njena budućnost je uništena. Ne znam kako će ovaj čovek živeti sa njom kad je tako mala. Ne mogu da spavam - priznao je Avganistanac. Sve što zna o trgovcu svoje ćerke je njegovo ime i da živi manje od kilometra dalje. Upoznao ga je preko zajedničkog prijatelja.

- Nije nam rekao kada dolazi. Nemam nikakav uticaj na to - priznao je. - Ćerka plače po ceo dan i noć - dodaje Kadirina supruga. Iako razume odluku svog muža, zabrinuta je šta će biti sa Zohrom.

- Teško je predvideti kada ćemo poslednji dan provesti zajedno, a što duže traje ova neizvesnost, to su gore nepodnošljive posledice dramatičnog izbora. Nedavno su od „trgovca” tražili još vremena. Rekli smo mu da ćemo naći novac i dati ga u zamenu za Zohru, koja stalno ponavlja: ​​„Tata, ja ne idem nigde“ - kaže čovek.

Ipak, male su šanse da će uspeti. Novinar Dejli Mejla je došao do devojčinog muža, koji je delovao nepokolebljivo. On smatra da, pošto je platio, ima pravo da povrati svoju "imovinu". - Mogu da je oženim ili da je prodam, niko mi neće zabraniti - njegove su reči.

Samohrane majke u Avganistanu su OČAJNE i bez pomoći: "Naoružani muškarci su došli po moju ŠESTOGODIŠNJU ćerku"

Kadar se plaši da noćna mora njegove porodice nikada neće prestati.

- Želim svoju ćerku nazad, ali ako nam niko ne pomaže, moraću da prodam drugu - završava plačući.

Prema Ujedinjenim nacijama, samo 5 odsto. avganistanaca mogu sebi priuštiti da jedu svaki dan, većina stanovništva gladuje.

- Avganistan se suočava sa jednom od najvećih kriminalnih kriza - rekao je David Beaslei, direktor programa ishrane te organizacije, u intervjuu za novine. - Krećemo ka katastrofi - primećuje on.

Prodaja devojaka nije ništa novo u avganistanskom društvu. Većina njih se ilegalno gura u brak sa mnogo starijim muškarcima. Ne izgleda da talibani pokušavaju da zaustave ovu praksu.

Komentari (0)
Loading