Stručnjaci kažu da su ovo SIGURNI znakovi da vam se bliži RAZVOD: Ovo su TRI signala da se vaša ljubav NE MOŽE spasiti

Vesti 22.02.2023 17:30 0

Neki krizni momenti mogu lako da se izbegnu, ali postoje i oni koji su skoro siguran znak da se ljubav trajno ugasila

razvod

Shutterstock

 

Mnogi ljudi ostaju u lošem braku mnogo godina, što po inerciji, što zbog praktičnih pitanja, što zbog novca ili straha od samoće. Zašto se razvoditi?

Dr Gotman je otkrio da je najbolji način za merenje naklonosti i divljenja, razgovor sa parovima o njihovoj prošlosti. Kako su se upoznali ? Koji su bili prvi njihovi utisci ?

Ako je veza u krizi, teško da će se parovi izjasniti pozitivno jedan o drugom. Iz tog razloga se priča o srećnim događajima iz njihove prošlosti, to im veoma pomaže.

Ako par može da oživi svoju naklonost i divljenje jedno prema drugom, oni će najverovatnije pristupiti rešavanju konflikta kao tim.

- Ključ svega je da na vreme otkrijete prezir, što ga ranije otkrijete to ćete lakše vratiti vezu na pravi put. Pa ako niste sigurni šta i kako treba da radite, možete probati sa savetovalištem ili sa parovima koji su to već prošli - smatra dr Gotman.

Ovo su najčešći razlozi za razvod:

Ravnodušni razgovori

Vaši razgovori su u stvari prijateljska komunikacija sa primesom ravnodušnosti. Ranije ste lavovski deo svog slobodnog vremena provodili zajedno, delili ono najdublje i podržavali jedno drugo. Sada ste zauzeti samo sopstvenim brigama, ne pravite opšte planove za budućnost, ne sanjajte o izgradnji velike kuće, kupovini psa i odlasku na nezaboravan odmor. Umesto toga, imate hipoteku, decu ili finansijsku zavisnost i strah da sami zakoračite u nepoznatu budućnost.

Negativna energija i napetost

Sećanja na to koliko je vaša veza nekada bila laka i romantična još uvek su vam sveža. Ali leptirići u stomaku i nada za „srećni kraj“ već su vas napustili, a vi sa drhtanjem čekate sledeću svađu. Seks je izgubio privlačnost i više liči na izdržavanje kazne. Atmosfera u kući je opterećujuća, nervira vas bukvalno svaka sitnica kod partnera,  sve do toga kako jede ili diše. Želite da se sve duže zadržavi na poslu, nestane sa prijateljima ili čak da zadovolji svoje želje u tuđem krevetu.

Partner vas potcenuje

Kako kaže Džon Gotman, psiholog sa Univerziteta Vašington, u brakovima u kojima jedan partner misli da je iznad drugog to može da bude predznak razvoda. Jednakost je vrlo važna i zato se trudite da partner uvek bude pored vas i uz vas, a ne ispod vas.

Komentari (0)
Loading