Bila je drugačija od svojih vršnjaka: Ova DIJAGNOZA je sve promenila

Vesti 22.02.2023 20:15 0

Bila je drugačija od svojih vršnjaka, sa kojima nije mogla da uspostavi odnose

Bila je drugačija od svojih vršnjaka: Ova DIJAGNOZA je sve promenila

Printscreen/Instagram

Nije mogla da se koncentriše tokom časova, jer joj je gradivo bilo mnogo dosadno. Mama je odlučila da je odvede kod doktora. Dijagnoza ju je oborila s nogu. I to je bio samo početak.

Oduvek se drugačije ponašala. Nije mogla da sedi mirno u školi. Lekcije su joj dosadile, mogla je da zaspi na njima, a nije želela da se druži sa vršnjacima.

Problemi deteta su bili očigledni. Učitelji nisu mogli zadržati njenu pažnju nekoliko godina. Tako je majka devojčice, Naleli Sančez, odvela svoju ćerku na testove. Adhari Peres Sančez (11) dijagnostifikovan je autizam.

Mali genije

Devojčica je, za svoje godine, bila izuzetno pametna. Adharina majka ju je vodila na posebne časove za decu sa spektrom autizma. Tamo je obavljen test koji je pokazao nešto neverovatno. Ispostavilo se da Adhara ima IQ od 162! Ovo je više od rezultata Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga (dva boda više).

Naučna karijera devojčice je pošla uzlaznom putanjom. Adhara je završila osnovnu školu sa 5 godina, a sa 8 godina - srednja škola.

Trenutno studira... industrijsko inženjerstvo na Univerzitetu Meksiko Sitija. Devojčica je takođe napisala knjigu. Takođe radi na pametnoj narukvici koja će pomoći drugima da razumeju emocije koje osećaju autistična deca.

Adhara sanja da studira u SAD i da postane astronaut, a zatim da kolonizuje Mars.

Komentari (0)
Loading