Žena se porodila u AVIONU: "Bili smo ŠOKIRANI kada smo čuli šta se dešava"

Vesti 27.02.2023 15:18 0

Ovaj let će svi putnici pamtiti za ceo život

Žena se porodila u AVIONU: "Bili smo ŠOKIRANI kada smo čuli šta se dešava"

Shutterstock

Trudnica se neočekivano porodila na letu iz Gane za Sjedinjene Države. Doktor prisutan na letu brzo je transformisao poslovnu klasu u improvizovanu salu za porođaje. „Mama i beba su dobro“, preneo je Bi-Bi-Si.

Žena jerodila dečaka. Beba je rođena prevremeno – prema rečima svedoka, njegova majka je naglasila da je termin porođaja određen za sredinu februara. Rečeno je da su ostali putnici "zaprepašćeni" i "šokirani" dok se porođaj odvijao pred njihovim očima. „Kada sam na interfonu čuo da kabinsko osoblje zove medicinsku pomoć, nisam imao pojma šta se dešava“, rekao je jedan od putnika.

Poslovna klasa pretvorena u porodilište

„Bila sam zabrinuta za zdravlje majke i bebe i da li ćemo možda morati da prinudno sletimo“, rekla je Nensi Anan, novinarka koja je takođe bila u avionu u to vreme, a kasnije je rekla za Bi-Bi-Si.

Situaciju je, međutim, spasio dr Stiven Ansah-Ado – lekar iz Gane koji radi u SAD. Kada je čuo da je ženi potrebna medicinska intervencija, brzo je organizovao improvizovane alate i mesto gde bi mogao da pomogne ženi iz Gane da rodi sina.

„Ja, medicinska sestra i kabinsko osoblje vodili smo je kroz proces i rođen je prelep dečak“, rekao je on. „Bilo je relativno kratko – posle otprilike 35 minuta čuli smo njegov prvi plač.

Ovo su relativno retke situacije, ali ne i nečuvene. Prema medicinskim podacima, verovatnoća iznenadnog početka porođaja je mnogo veća posle 37. nedelje trudnoće, zbog čega mnoge avio-kompanije trudnim putnicama savetuju da u ovom trenutku ne biraju ovaj vid prevoza.

Da li je letenje štetno za trudnice? Ne, međutim, o bilo kakvim dodatnim zdravstvenim problemima, komplikacijama i drugim potencijalnim rizicima treba razgovarati sa lekarom pre leta.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading