Pošto je ĆERKICI dala ATIPIČNO ime počela je da se kaje: "Mrzim njeno ime i stidim se kada ga izgovorim u javnosti"

Vesti 18.11.2021 09:05 0

Iako je imala najbolji nameru, jedna majka se sada plaši da je ćerkici dala "jeftino" ime

Pošto je ĆERKICI dala ATIPIČNO ime počela je da se kaje: "Mrzim njeno ime i stidim se kada ga izgovorim u javnosti"

Pexels

Pošto se jedna anonimna žena našla u dilemu, da li je detetu dala dobro ime ili ne, rešila je da upita druge anonimne mama za mišljenje. Svoju dilemu podelila je na forumu Mumsnet i zatražila savet i pomoć od drugih roditelja, prenosi "The Sun".

- Kajem se zbog imena koje smo muž i ja izabrali za ćerku i ne znam šta da radim. To me postepeno izjeda poslednjih šest meseci - požalila se na forumu.

Odbila je da napiše ime koje su ona i muž izabrali jer bi se zbog toga osećala još gore, ali je nagoveštavala da su se opredelili za ime koje se obično koristi za dečake.

- Ona je moj svet i ne mogu da se ne osećam kao da sam je izneverila - nastavila je, objašnjavajući da je to ime prvi izbor njenog partnera, a takođe i na njenoj listi imena, ali da je odluka bila ishitrena i da je bila pod pritiskom da izabere ime.

Nedostatak imena na njenoj objavi naterao je druge roditelje da se pitaju kako da je posavetuju.

- Moja sestra je imala isti problem sa svojom prvom bebom. Izdržala je prvih nekoliko godina i sada misli da joj ime odgovara četiri godine kasnije - napisala je jedan žena.

Mnogi su joj rekli da dete ne definiše ime jer je potrebno vreme da novorođenče razvije ličnost koja odgovara njegovom imenu, ali su je i tešili da se trendovi imena često menjaju i da je moguće da njeno ime postane popularno.

Neke majke su saosećale, rekavši da su prošle kroz istu dilemu nakon što su dale imena svojim bebama, rekavši: "Kajanje zbog imena bio je početak preispitivanja svake odluke koju sam doneo tokom naredne decenije."

Autorka objave se kasnije ponovo pojavila i pošto je počitala mnoge komentare rekla je da joj mame nisu pomogle.

- Došla sam do trenutka kada ne volim da govorim drugima kako se zove. Nije da joj se ne pristaje, nego je mene sramota - a povodom ovog dodatak, mnogi roditelji su joj rekli da je promena imena veoma jednostavna i da možda treba da razmotri i tu opciju.

Komentari (0)
Loading