Nije uspela da nađe "PRAVOG", pa je postala samohrana majka: Danas ima dve ćerke, a trudnoće su je koštale više od odmora u INOSTRANSTVU!

Vesti 18.11.2021 11:30 0

Lusinda Hart (45) je autorka iz Velike Britanije, koju mnogi nazivaju "ikonom samohranih majki"

Nije uspela da nađe "PRAVOG", pa je postala samohrana majka: Danas ima dve ćerke, a trudnoće su je koštale više od odmora u INOSTRANSTVU!

Printscreen/Instagram

Pošto su joj muškarci uvek kvarili sreću, rešila je da se posveti sebi i rodi decu samo za sebe.

- Do svoje 36. godine bila sam dovoljno mudra da prepoznam razliku između partnera i potencijalnog otac moje dece. Uvek sam želela da budem majka, ali sam želela da to uradim pod svojim uslovima - napisala je spisateljica i ovom prilikom je dodala da joj je Adelin priča poslužila kao "alarm".

S obzirom da su se njeni roditelji razišli kada je bila jako mlada, plašila se da stupi u brak ili ozbiljniju vezu, pa da jednog dana njeno dete prođe kroz isti "pakao". Znala je da svaki njen partner nije "onaj pravi", pa se zato opredelila da postane samohrana majka.

- Prolazak kroz IVF (potpomognutu oplodnju), bio je moj izbor. To je bio način na koji sam znala da ću zatrudnjeti. Radila sam kao medicinski sekretar u svom rodnom gradu Kornvolu kada sam počela vantelesnu oplodnju 2012. U to vreme sam se viđala sa jednim tipom koji nije želeo decu. Nisam nameravala da ga varam, niti da ga prisiljavam da uradi nešto što nije želeo, pa sam mu objasnila sve o IVF-u i kako sam to uvek htela da uradim. Nije imao primedbi na moje planove, a da jeste, ne bi mi bilo važno - rekla je Lusinda.

Međutim, ovaj muškarac nije bio njen prvi partner koji nije želeo da bude otac njene dece. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucinda Hart (@lucindahart1)

 

- Iz raznih razloga svi muškarci sa kojima sam bila nisu bili pravi. Nekad su to bile godine, nekad okolnosti. Da imam decu sa jednim od mojih bivših, bilo bi tuge i užasnih prekida.

Sjajno je biti samohrana majka

- U avgustu 2013. godine rodila mi se ćerka Rafaelu. Ona i ja smo se vratili u kuću mojih roditelja, a podrška moje porodice bila je dodatni bonus. Roditelji su se složili sa mojim mišljenjem da nisam upoznala nikoga ko bi bio odgovarajući otac deci i podržali su moju odluku da to uradim sama. U januaru 2017, moja druga ćerka Aelfrida je rođena iz zamrznutog embriona.

Dve devojčice dele istog donora sperme, a pošto je on takozvani otvoreni donor, moći će da ga upoznaju sa 18 godina.

- Po savetu svog konsultanta, izabrala sam spermu sa danske klinike. Danska ima najtemeljniji skrining potencijalnih donatora. Mogla sam da vidim njegovu sliku kada je bio mali, čitam medicinske kartone o njemu i njegovoj porodici. Zvučao je kao pristojan momak.

Spisateljica je takođe svesna činjenica da nemaju svi novac za ovakav postupak i otkriva da su je ova trudnoće koštale više od novog automobila ili odmora u inostranstvu.

- Koštalo me je oko 11.825 evra za oba kruga. To je jednostavno stvar izbora. A to što sam samohrana majka ne znači da moram uvek da budem sama. Naravno da uživam u muškom društvu. Naravno da želim seks i veze. Ali uvek ću biti samohrana majka. Niko nikada neće imati prava na moju decu. Ostala sam sa čovekom sa kojim sam se viđala nekoliko godina, sve dok se Aelfrida nije rodila. Na kraju je veza krenula svojim tokom i raskinuli smo. Toliko mi je laknulo što on nije otac moje dece.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucinda Hart (@lucindahart1)

 

Pozitivni komentari

Verovali ili ne, ali Lusinda otkriva da postoje onlajn grupe, pa čak i odmori i putovanja za samohrane majke. Iako biti samohrana majka nije novitet, mnoge žene su kontaktirale spisateljicu kako bi joj se zahvalile na motivaciji da urade isto.

- Devojčice i ja smo veoma bliske i uverena sam da me imaju više jer sam samohrana majka. Za osam godina od kada sam postala samohrana majka nisam doživela nikakav sukob oko vaspitanja. Ja sam veoma opušten roditelj i to mi je dalo dve srećne, opuštene devojočice, koje znaju da su voljene - kaže Lusinda, piše "The Sun".

Komentari (0)
Loading