Mlada PREMINULA na dan venčanja: Ono što su njeni roditelji uradili je ZGRANULO ceo svet

Vesti 09.03.2023 13:00 0

Ispostavilo se da je „najsrećniji dan u životu“ bio njen poslednji

Mlada PREMINULA na dan venčanja: Ono što su njeni roditelji uradili je ZGRANULO ceo svet

Shutterstock

Mlada je neočekivano umrla dok se pripremala za ceremoniju venčanja u Subhašnagaru, Indija. Iako je smrt mlade žene nesumnjivo srceparajući događaj, javno mnjenje u Indiji najviše je potresla reakcija njenih najmilijih. Odlučili su da budućem mladoženju ponude... "kompenzaciju".

Prema pisanju indijskih medija, na dan venčanja ništa nije nagoveštavalo tragediju - Hetal Rathore, mlada, učestvovala je u obredu da je pripremi za ceremoniju venčanja sa Višalom Algotarom iz sela Nari. Rituali su se odvijali u hramu u Bhavnagaru. Tradicionalna muzika je još uvek svirala kada je Hetal iznenada izgubila svest i srušila se. Iako je hitno prevezena u obližnju bolnicu, lekari nisu uspeli da je spasu i konstatovana je smrt.

Dok su neki članovi porodice počeli da žale za smrću neveste, drugi su odlučili da venčanje mora da se nastavi - čak i ako je telo buduće supruge upravo prevezeno u mrtvačnicu. Višalu je ponuđena ruka mlađe sestre Hetal. Štaviše, mladoženja se složio, a obred se nastavio kao da se ništa nije dogodilo.

Šta može naterati porodicu, posle neočekivane smrti ćerke, da učini sve da po svaku cenu organizuje venčanje, umesto da organizuje sahranu? Živeti u društvu gde je devojka finansijski teret, posebno ako njeni roditelji nisu baš imućni. "Budi majka hiljadu sinova" - tradicionalno Indijke žele na dan venčanja. U indijskoj provinciji i dalje postoje popularni m.in. selektivni abortusi (prekidaju se samo trudnoće sa ženskim fetusom), pa čak i ubijanje ćerki koje su već rođene na okrutan način: najpopularniji su gušenje, utapanje u bunar ili trovanje pesticidima, lako dostupnim na selu (izvor: „ Politika"). 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading