PRIMORANE DA SE PONAŠAJU I ŽIVE KAO MUŠKARCI One su čuvene SESTRE VIRDŽINE, ne gledaju TELEVIZOR godinama, i nikada se NISU UDAVALE!

Vesti 20.11.2021 08:30 0

Nisu se udavale, a iako su zagazile u osmu i devetu deceniju života, obrađuju zemljište, voze traktor, obavljaju mnoge teške, “muške“ poslove

PRIMORANE DA SE PONAŠAJU I ŽIVE KAO MUŠKARCI One su čuvene SESTRE VIRDŽINE, ne gledaju TELEVIZOR godinama, i nikada se NISU UDAVALE!

Printscreen/Youtube/Elita

 

Sestre Zarić iz sela Mrtvica kod Brčkog - Petra, Stoja, Goja, Anica i Živana, iako su već dobrano zagazile u osmu i devetu deceniju života, nikad se nisu udavale i ceo život posvetile su roditeljima i mukotrpnom radu u zajedničkom domaćinstvu. 

Funkcionišu isto kao nekadašnje porodice u kojima se tačno znalo ko šta radi na imanju. Pa zato vredne sestre obrađuju zemlju, uzgajaju stoku i svakodnevno, od jutra do večeri, obavljaju brojne "muške" poslove.

Velika žurba

Njihovi pokojni roditelji Jovo i Spasenija izrodili su trinaestero dece. Muška deca rano su umirala. Dve sestre su se udale, a pet njih ostalo je s roditeljima, da im pomažu u svakodnevnim seoskim poslovima i da im zamene mušku decu.

Kako prenosi "Avaz.ba", sestre u vreme setve kukuruza su obično u velikoj žurbi. Dok jedna sestra opravljala oronuli zid na staroj porodičnoj kući, druge dve pripremaju seme za setvu. Skoro da je nemoguće okupiti ih na jednom mestu kada, iako rade mnoge poslove priznaju da se okreću komšijama kada ima treba pomoć.

Žale se da ne mogu pronaći radnu snagu za neke veće poslove na imanju, pošto sve manje ljudi živi na selu. 

Puno srce

Sestre Zarić, iskreno i iz duše, kažu da im je puno srce što su ostale s roditeljima i da bi ponovo, kada bi morale da biraju odabrale ovakav život. Na svom imanju imaju mnogo stoke, ovaca, svinja, živine, ali i ne plaše se nikakvog posla. Obrađuju veliku površinu zemlje, po potrebi uzimaju zemljište i pod zakup.

Ovako nam je suđeno od Boga

- Od Boga je, valjda, suđeno da ostanemo neudate i da živimo u zajedničkom domaćinstvu, nas pet sestara. Dok nas zdravlje služi, mi ćemo da radimo i da trajemo - kažu sestre Zarić, o kojima njihove komšije i meštani Mrtvice imaju samo reči hvale.

Od majčine smrti ne gledaju TV

Majka Spasenija imala je skoro 100 godina pre nego što je preminul. Umrla je 2007. i nedostajalo joj je samo četiri meseca da napuni stotu. Od mačine smrti nose crninu, ne gledaju televizijski program, ne slušaju radio.

A kako i same ističu, nemaju vremena za takav luksuz. 

Komentari (0)
Loading