Beba u vrtiću dobila teške opekotine: Zaposleni je ostavili pored HEMIKALIJA, majka tvrdi da nisu dovoljno kažnjeni

Vesti 17.03.2023 14:46 0

Užasnutoj majci, koja je ostala traumatizovana nakon što je njeno dete dobilo opekotine izazvane izbeljivačem u vrtiću, isplaćene je odšteta. Ipak, ona tvrdi da nikakav novac nije dovoljna kazna za ono što se desilo

Beba u vrtiću dobila teške opekotine: Zaposleni je ostavili pored HEMIKALIJA, majka tvrdi da nisu dovoljno kažnjeni

Shutterstock

Tot, Blejk Nilsen, imao je samo 10 meseci kada ga je osoblje obdaništa u "Little Dreams" ostavilo bez nadzora oko kante hemikalija.

Jadno dete je zadobilo opekotine drugog stepena po celom telu pre nego što su prestravljeni roditelji, Eli i Deril, čuli „jezive“ vriske dok su se zaustavljali ispred vrtića. Morali su da hitno odvezu sina u bolnicu 4. novembra 2021. nakon što vrtić nije pozvao hitnu pomoć.

Mali dečak je bio prekriven papirnim ubrusima nakon što se slučajno polio hemikalijama - što je pogoršalo njegove opekotine, otkinuvši plikove sa njegove krhke kože. Kraljevska bolnica u Aberdinu stavila je dete pod poseban tuš na više od sat vremena kako bi pratila pH nivoe pogođenih područja.


Mama Eli, 28, je izjavila za Daily Record: „U to vreme sam rekla da je ovaj incident neodbranjiv i još uvek se tako osećam. „Postojao je osećaj da je to šokiralo roditelje širom zemlje. Mnogi ljudi su se javili sa zabrinutošću i podrškom. „Još uvek sam razočarana reakcijom vrtića na sve. Čak i kada su im predočeni dokazi – poput fotografija moje opečene bebe sa žuljevima – pokušali su da negiraju ili umanje svoje propuste. „Potreban je pravni postupak da bismo dobili odgovore koje smo zaslužili i naterali "Little Dreams" da urade nešto.

Očajna mama je insistirala da isplata nikada nije bila cilj njihovog pravnog postupka, i da je sav novac stavljen u fond za Blejka. Imaće pristup sredstvima tek kada napuni 16 godina. Uprkos fizičkom izlečenju, dete pokazuje znake emocionalne traume i još uvek loše reaguje u blizini vode. „Zahvalni smo svima koji su nam pomogli, od prijatelja i porodice, preko osoblja NHS-a koje je lečilo Blejkove povrede do našeg pravnog tima koji je pomogao da se vrtić pozove na odgovornost“, dodala je Eli.

„Kao porodica sada samo želimo da pokušamo da ostavimo ovu bolnu epizodu iza nas i gledamo napred, tako da tražimo da se naša privatnost sada poštuje. Neil Davidson, partner u Digby Brown Solicitors  u Aberdinu, bio je zadužen za Eli i Darilovu pravnu bitku za njihovog sina. Istrage su otkrile da procedure u Little Dreams-u nisu pravilno ispoštovane i dokazi su pokazali da osoblje nije bilo obučeno da se nosi sa takvim događajem. Procene rizika nisu izvršene, a istraga Inspektorata za negu je otkrila da je osoblje dalo „različite prikaze onoga što se dogodilo“ i da je imalo „neefikasan“ nadzor.

Obdanište je takođe ispitano jer nije pozvalo hitnu pomoć kada se dogodila tragedija. Gospodin Dejvidson je rekao: „Nijedan roditelj ne bi trebalo da brine o dobrobiti svog deteta kada ga stavlja pod brigu profesionalaca, tako da smo ovom pravnom akcijom znali da postoje tri ključna prioriteta.


„Ovo je uključivalo obezbeđivanje pristupa Blejku specijalističkoj medicinskoj nezi, pružanje odgovora Eli i Deril i rasvetljavanje nemarne nege kako bi se poboljšali standardi za sve. „Iskreno se nadam da roditelji i staratelji svuda uzmu u obzir težinu onoga što se dogodilo u ovom veoma mučnom iskušenju i da preduzmu korake da osiguraju da se takvi incidenti nikada ne ponove.
 

Komentari (0)
Loading