Kada je slepa Lusi (13) sela za klavir, niko nije ni slutio šta će se dogoditi: "O moj Bože, ovo je nemoguće"

Vesti 19.03.2023 15:00 0

Kada je 13-godišnja Lusi sela za klavir, niko nije ni slutio šta će se dogoditi

Kada je slepa Lusi (13) sela za klavir, niko nije ni slutio šta će se dogoditi: "O moj Bože, ovo je nemoguće"

Printscreen/Twitter

Slepa devojka sa spektrom autizma dokazala je da su granice samo u našim glavama. Čim su njeni prsti dodirnuli dirke, instrument je počeo da svira najlepšu melodiju ostavljajući publiku sa suzama emocija u očima.

O izvanrednom talentu 13-godišnje Lusi sada se priča širom sveta, a sve zahvaljujući takmičenju „The Piano” koje organizuje televizija Kanal 4.

Kada je 13-godišnja Lusi, koja je slepa sa spektrom autizma koja i ne govori, sela za instrument u Lidsu, niko nije očekivao da ima tako veliki potencijal. U međuvremenu, tinejdžerka je očarala publiku i žiri svojim izvođenjem izuzetno komplikovanog dela, koje je bilo jedno od Šopenovih nokturna.

Pevačica Mika i pijanista Lang Lang sa strahopoštovanjem su gledali Lusin nastup. "Kako ona to uči?" Ovo je neverovatno. O moj Bože, to je nemoguće“, prokomentarisao je pijanista.

Ali nisu samo stručnjaci bili oduševljeni nastupom devojke. Ljudi iz publike, koji su je slušali, morali su da iznova brišu suze emocija. Niko nije bio iznenađen što se Lusi plasirala u naredne faze programa i u poslednjoj epizodi, koja je emitovana u sredu, 15. marta, pobedila svoje tri rivalke, osvojivši prvo mesto.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading