Žena je rodila bebu koja je imala samo 500 grama: "Morala sam da se porodim, a LEKARI su ga već otpisali i rekli da neće PREŽIVETI"

Vesti 22.03.2023 17:30 0

Majka je hitno morala da se porodi, iako su bile male šanse da sve bude u redu.

Žena je rodila bebu koja je imala samo 500 grama: "Morala sam da se porodim, a LEKARI su ga već otpisali i rekli da neće PREŽIVETI"

Shutterstock

Nakon što je saznala da je njena posteljica prestala da funkcioniše i da više ne snabdeva hranljive materije potrebne njenoj bebi za život, Džejmijeva majka, Lorejn, donela je odluku da rodi sina u 28. nedelji. 

Lekari rekli su roditeljima da beba verovatno neće preživeti nakon rođenja.

Sa samo 580 grama pri rođenju, Džejmi Mor je neočekivano brzo napredovao i lekari su mu dozvolili da ode kući iz bolnice samo 11 nedelja nakon rođenja! 

Iako je sve bilo veoma nestabilo jer je rođen puno pre termina, mali  Džejmi Mor se ipak izborio i sada ima četiri godine. 

Kada je napunio samo dve godine, ljudi iz njegove okoline su počeli da primećuju Džejmijevu super inteligenciju. On je već tada znao da broji do 100!


Džejmi Mor se sada broji na drugim jezicima! Kada je majka primetila da nakon što je odgledala emisiju na Jutjubu u kojoj su se likovi brojali na francuskom, uspeo da uradi istu stvar.

Zatim je to isto uradio i na drugim jezicima, japanskom, španskom, nemačkom...


- Nisam mogla da verujem. Testirala sam ga, ušla sam u druge programe na španskom i japanskom, a on je počeo da broji i na tim jezicima - rekla je majka. 

Dečak već zna da sabira i oduzima, što se očekuje od desetogodišnjih učenika. 

- On je moje malo čudo. Posebno nakon što mi je rečeno da će verovatno imati ozbiljan invaliditet ili teškoće u učenju. Zaista sam ponosna na njega - rekla je majka za kraj!

Pogledajte detaljnije u videu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading