Ovako sigurno NEĆETE zapliti vatru ispod čaršafa: Svi parovi prave istu GREŠKU kada žele da poboljšaju svoju intimu!

Vesti 26.11.2021 21:24 0

Parovi su odavno zaboravili zašto se vodi ljubav

Par

Shutterstock

Većina parova, kada poželi da začini stvari u spavaćoj sobi pravi istu grešku - meri ljubav količinom!

Naime, parovu veruju da će se njihov odnos popraviti ako sve češće vode ljubav, ali mnogi ne shvataju da to zapravo nije rešenje njihovog problema.

Između ostalog, ljubav treba voditi spontano, svaki par ima drugačije potrebe, nekim je sasvim u redu da imaju seks jednom nedeljno, dok ima onih koji ne žude za njim čak iako je to dosta duži period.

Stručnjak za seks i bračne odnose, Džesi Kimerman, smatra da mnoge parove muči upravo količina intimnih odnosa koju imaju u vezi.

Dok mnogi parovi na seks gledaju samo kao na penetrativni odnos, zaboravljaju da postoji još mnogo delova ove radnje, kao što je predigra ili maženje posle samog čina. 

- Ono na šta zaboravljaju jeste da je primarni cilj celog čina povezivanje sa partnerom, ne samo na fizičkom nivou već i psihičkom. Dakle, ako se usresredite na ostvarivanje određenog cilja vi ćete samo dodatno podići pritisak, koji može pogubno uticati na vaš libido - objašnjava Džesi.

Svrha seksualnog odnosa nije samo da ga upražnjavate u svakom datom trenutku, već da oboje uživate, da dosegnete neke do tada ne doživljene visine, da osetite međusobnu povezanost, da budete par.

- Kada odlučite da provedete veče zajedno učinite da to vreme bude samo vaše, podignite intimnost na viši nivo, bez pritiska da do samog odnosa mora da dođe - preporučuje Kimerman, piše "Mindbodygreen".

Komentari (0)
Loading