Veruje se da je Andrea NAJBOGATIJA majka na svetu: Njena deca nisu nosila PELENE, a pored ušteđenog novca evo koje još prednosti ima ovaj metod!

Vesti 27.11.2021 20:31 0

Njena priča začudila je ceo svet

Veruje se da je Andrea NAJBOGATIJA majka na svetu: Njena deca nisu nosila PELENE, a pored ušteđenog novca evo koje još prednosti ima ovaj metod!

Pexels

- Kad kažem drugim mamama da imam petoro dece i da nijedno nije nosilo pelene, kao i da nijedno nisam dugo privikavala na nošu, desi se jedna od dve stvari - ili uvređeno kažu da negde žure ili me preklinju da im otkrijem svoju tajnu - kaže mama Andrea Olson iz Severne Karoline, koja je čak i objavila knjigu "Go Diaper Free: A Simple Handbook for Elimination Communication".

Andrea je do sada je naišla na podosta skeptičnih roditelja koji su je upitali da li je ova metoda bezbedna za bebu - a kako bi i sami proverili jedan par doktora je rešio da se oproba i uštedi koji dinar.

Tako su se mama i tata Bender i Še, odlučili da isprobaju ovu tehniku i ubrzo su zaključili da ona nije za svakoga i da ako vaša deca idu u vrtić, neće biti moguće naučiti dete da koristi nošu.

Poenta je u tome da roditelji isprate bebin prirodan tajming i da prate koje znake daje, da li trese rukama gore dole ili mrda nogama kada želi da piški ili kaki. Kada roditelji nauče ovaj govor tela, moraju brzo da reaguju i da na vreme donu bebi nošu.

Lekari kažu da ovaj način ima prednosti, jer se sprečava osip, urinarna infekcija i mnoga druga stanja koja mogu izazvati pelene.

- Zanimljivo je kako ovo smatramo nečim modernim, a to je zapravo veoma staro i isto su radili roditelji pre nego što su pelene uopšte postojale - smatra Še, patolog i medicinski mikrobiolog.

Par se na kraju složio da ispriča svoju priču, ali i da naglasi da, pored dobrobiti za bebu, ovo utiče i na životnu sredinu.

Lekari su ispričali da je njihova beba prvih nekoliko nedelja nosila pamučne pelene, ali je regularno imala svoje vreme za toalet. Redovno je išla posle jela i spavanja, a sa ponosom ističu da su samo jednom dnevno imali "nezgodicu", to jest nisu stigli na vreme do toaleta za bebu.

- Do šestog meseca već smo mogli da idemo sa njom napolje i da eventualno ponesemo odeću za presvlačenje, koju vrlo retko iskoristimo. Ne mogu da verujem da smo sa prethodnih dvoje dece koristili pelene - kaže mama Še.

Bender i Še se, međutim, slažu da je ovaj metod vrlo problematičan kada je u pitanju odlazak u vrtić. Teško je da vaspitač može da prati dete sve vreme, pored sve ostale dece i da reaguje na vreme.

- Svesni smo da ovo nije za svakoga i da ne može svako sebi da priušti ovaj metod - napomenuli su roditelji i dodali su da su svesni da zapolseni roditelji imaju i druge obaveze.

Komentari (0)
Loading