"Nisam mogla da ga SMIRIM": Autistični dečak je udario STJUARDESU, a njena reakcija je RASPLAKALA njegovu majku

Vesti 30.11.2021 17:15 0

Autistični dečak se tokom leta uznemirio i slučajno udario stjuardesu, a njena ljubaznost je rasplakala majku malog dečaka

"Nisam mogla da ga SMIRIM": Autistični dečak je udario STJUARDESU, a njena reakcija je RASPLAKALA njegovu majku

Printscreen/Facebook

Hiljadama kilometara daleko od svog doma i miljama visoko među oblacima, bilo je zastrašujuće iskustvo za dete, a autizam je dodatno uticao na stres.

Brajsen Gabrijel (4) boluje od autizma. Inače on obožava kada leti, ali ovaj put na letu iz San Dijega do Hjustona stvari su izmakle kontroli njegovoj majci. 

- Bilo je nemoguće zadržati ga u sedištu. Hteo je sediti na podu prolaza - objasnila je Lori.

- Nisam mogla da ga smirim - rekla je i dodala:

- Borio se sa mnom i sa svojim tatom. Oboje smo ga jedva vratili u sedište i stavili mu pojas. Tada je krenuo da udara, i vrišti, i mlati sve oko sebe. Tada je došla stjuardesa koja nam je rekla da avion ne može da poleti dok on je sedne.

Ona je otišla i vratila se s dvojicom kolega koji su pitali kako mogu da pomognu.

- Tada su krenuli u akciju - rekla je Lori.

Dopustili su Brajsenu da sedi na njenom krilu tokom poletanja dok ga je ona držala. Još uvek je bio jako uznemiren, Brajsen je vrištao da ga pusti tako da su mu, kada je bilo sigurno, dopustili da sedi na podu.

- Kada je previše stimuliran onda mu pomažu vibracije - rekla je Lori.

Uznemireni dečak je slučajno udario člana posade koji nije bio na dužnosti, ali je sedeo u blizini. Reč je bilo o stjuardesi koja se nije naljutila, nego je rekla da je u redu ako udara njene noge. Brajsen je otišao do prve klase gde je počeo da udara u noge nekog drugog nepoznatog čoveka koji je jednako mirno reagovao.

- Brajsen se tamo činio srećnim tako da nismo hteli da ga diramo - rekla je Lori.

- Izvinila sam se čoveku, ali nam nije zamerio, upoznao se s Brajsenom. Rekao je da slobodno udara njegovo sedište, da to nije problem.

- Svi u prvoj klasi su bili jako dobri prema njemu, pitali su ga kako se zove, pokazivali su mu slike na telefonu, dali su mu da sedne gde je hteo - rekla je Lori.

- Stjuardese su ispitivale da li nam nešto treba i brinule su se da svima sve bude dostupno.

Pre nego su izašli iz aviona, stjuardesa koja nije bila na dužnosti dala je Lori veliki zagrljaj i poruku ohrabrenja:

- Pohvaljujem vašu snagu - napisala je na svoj Fejsbuku.

- Nikada nemojte dopustiti da vas neko natera da pomislite da ste teret. On je blagoslov. Bog blagosilja vaše strpljenje, vašu ljubav, vašu podršku i vašu snagu. Nastavite da budete super-žena. Znajte da je vaša porodica voljena i jaka.

Presrećna, Lori je objavila poruku na Fejsbuku te se zahvalila celoj posadi United Airlinesa koje joj je pomoglo. Oni su vrlo brzo odgovorili:

- Čini se da ste imali dobar let. Jako smo srećni što je naše osoblje uspelo da ulepša vaše putovanje. Drago nam je i što čujemo da imamo tako mnogo divnih radnika i putnika koji su spremni da pomognu. Nadamo se da ćemo uskoro ponovno videti Brajsena - napisali su kao odgovor.

 

Komentari (0)
Loading