Kada je sve stavio na PAPIR shvatio je koliko njegova supruga RADI: Ako bi žene primle platu za kućne poslove, zarađivale bi OVOLIKO PARA!

Vesti 02.12.2021 09:39 0

Nedavno se na blogu koji vodi izvesni Stiven pojavio tekst koji ovih dana obilazi svet i to sa odličnim razlogom

Kada je sve stavio na PAPIR shvatio je koliko njegova supruga RADI: Ako bi žene primle platu za kućne poslove, zarađivale bi OVOLIKO PARA!

Shutterstock

- Razmišljao sam, i shvatio da ne mogu da priuštim dadilju i kućnu pomoćnicu. Moja žena je prinuđena da napusti posao i potpuno se posveti kući i detetu. Ona ga hrani i menja mu pelene, teši ga kad plače i grli ga svako veče, ali to je tek početak.

Stiven je čak izračunao koliko bi njegova žena zaradila na godišnjem nivou kada bi se njen rad plaćao!

Prosečna plata dadilje je oko 620 evra nedeljno, odnosno 32.400 evra godišnje. Čišćenje kuće se kreće između 45 do 90 evra po dolasku, ili 5.200 dolara godišnje. Takođe, ako želite da unajmite kuvara ili ketering to će vas izaći oko 230 evra nedeljno illi 1.200 na godišnjem nivou.

Usluga pranja i peglanja veša je oko 20 evra nedeljno, ili 1250 evra na godišnjem nivou. Ukupan iznos za najosnovnije održavanje domaćinstva i briga o detetu bi ovu porodicu koštalo nešto više od 40 hiljada evra godišnje.

- Stidim se jer joj sve ovo vreme ništa nisam kupio. Osećam se neprijatno jer stalno mislila da troši previše i da gubi sav naš prihod. Ona voli mene i našeg sina, naravno bez ikakve novčane naknade! Međutim, moramo razmisliti o tome da njen rad objektivno vredi mnogo više od toga koliko zapravo koštaju sve ove usluge. Na ovaj čudan način želeo sam da joj, kao supruzi i majci mog sina, izrazim duboko poštovanje i svoju veliku podršku! Vredi više od svog dragog kamenja na svetu - zaključio je Stiven.

Komentari (0)
Loading