Ne žele da plaćaju kiriju pa su se preselili na KRUZER: Neće da rade od 9 do 17, dnevno TROŠE do 5.000 dinara, a evo kako ŠTEDE

Vesti 07.06.2023 09:35 0

Iskustvo ljubavnog para koji živi na kruzeru

Ne žele da plaćaju kiriju pa su se preselili na KRUZER: Neće da rade od 9 do 17, dnevno TROŠE do 5.000 dinara, a evo kako ŠTEDE

Printscreen/Facebook

 

Penzionerka koja je rasprodala svu imovinu da bi se preselila na kruzer, na kojem želi da provede ostatak života, mnoge je iznenadila svojom hrabrošću. Međutim, nije jedina kojoj ovakav stil života pričinjava veliko zadovoljstvio.

Naime, Anđelin i Ričard Berk su ljubavni par, koji je rešio da se oprosti od života na kopnu kako bi živeli na brodovima za krstarenje. Razlog za to je neverovatan - po njihovom proračunu, jeftinije im je to, nego da plaćaju kririju.

Njihov život na moru počeo je u maju 2021. godine i prema njihovom istraživanju, ovaj neobičan način života mnogo je blaži po džepove i bankovne račune od otplate hipoteke, piše Uniland.

"Volimo da putujemo i tražili smo način da stalno putujemo u penziji koji bi imao finansijski smisla", objasnila je Anđelin Burk, 53-godišnja bivši računovođa, za australijski 7Nev,s godinu dana nakon što je njihova avantura počela.

Tek u pedesetim, ovaj par je shvatio da bi in život na kruzeru bio dosta isplatljiviji, a uz to bi uživali u ljubavi prema putovanjima. Zaključili su da bi ih dan na brodu koštao oko 4.700 dinara

"Naš prvobitni plan je bio da ostanemo u različitim zemljama po mesec dana i da se na kraju povučemo na brodove za krstarenje kako starimo", objasnila je Anđelin

"Volimo da putujemo i tražili smo način da nastavimo putovati u penziji koji je imao finansijski smisla.", dodala je.

Par ne planira da se vrati uoničajenom životu, te da radi od devet do pet, a umesto toga žive štede i lagodno žive zahvaljujući lojaliti karticama i rasprodajama.

Anđelin je rekla za CNN u aprilu 2022. da je prosečna cena po danu bila 89 dolara, što uključuje cenu njihove sobe, hranu, zabavu, prevoz, napojnice, lučke takse i poreze. Prema Zillovu, prosečna cena kuće u Sijetlu je 913.416 dolara.

"Ovo je dobro u okviru našeg budžeta za penzionisanje", rekla je ona, objašnjavajući da je odlazak na gomilu krstarenja pomogao njihovim sredstvima zahvaljujući šemama lojalnosti.

Priča ovog para naišla je na podeljena mišljenja, na društvenoj mreži Redit.

"Moj kum i njegova žena su to radili dok nisu preminuli. Skoro 20 godina života u inostranstvu", odgovorila je jedna osoba. Drugi korisnik je napisao: "Ima starijih penzionera koji to rade zato što su lekari na tim brodovima i to košta manje od staračkih domova. Biće na istom brodu mesecima, a onda će mesecima ući na drugi brod, samo napred-nazad."

"Prijavljivanje za 3+ meseca na taj način, linije za krstarenje daju velike popuste, tako da je mnogo jeftinije od jedne nedelje koju bi većina ljudi nastavila."

Dok se trećina takođe složila da je život na kruzerima zadovoljavajući plan za penzionisanje: "Hrana, medicinska njega, usluge čišćenja, usluge pranja veša, sve za manje od polovine onoga što bi koštao dom za penzionere. To je suludo."

Komentari (0)
Loading