Devojčica sa DAUNOVIM sindromom prve korake napravila zahvaljujući vezi sa SESTROM bliznakinjom

Vesti 06.12.2021 21:00 0

Devojčica rođena sa Daunovim sindromom napravila je prvi korak, neposredno pre drugog rođendana. Prema rečima njenih roditelja, to je bilo zbog jedinstvene veze koja ju povezuje sa sestrom bliznakinjom, koja ju je podsticala i inspirisala da hoda

Devojčica sa DAUNOVIM sindromom prve korake napravila zahvaljujući vezi sa SESTROM bliznakinjom

Printscreen/Instagram

Lora Gilijat i njen partner Sajmon Robinson pokušavali su da imaju dete pet godina. Na kraju su se odlučili za in vto postupak. Njihova sreća je bila ogromna kada su saznali da je Laura trudna ne sa jednom, već sa dve ćerke.

Jedan u milion slučajeva

Freja je rođena sa Daunovim sindromom, a Kejtlin nije. Roditeljima je rečeno da je takva kombinacija veoma retka, sa samo četrnaest slučajeva od milion.

Kejtlin je počela da puzi i hoda ispred svoje sestre, ali je bila rešena da pomogne Freji da joj se pridruži. Mama devojčica je pričala o posebnoj vezi između devojčica, jer je Kejtlin pomogla Freji da napravi prve korake.

Moć sestrinstva!

- Stalno se rukovala sa Frejinom rukom da bi je podržala - priseća se Lora. Kejtlin je donela Freji šetalicu i za decu, a zatim je krenula za njom da se uveri da nije pala.

- Kada sam bila trudna 35 nedelja, odvedena sam u bolnicu. Devojčice su imale problema sa disanjem i lekari su odlučili da urade carski rez. Nakon što su se rodile, devojčice nisam videla 8 sati. Pitala sam muža da proverimo kako su. Kada se vratio, rekao mi je, lekari su mislili da Freja možda ima Daunov sindrom, ali smo morali da sačekamo dodatne pretrage. To je konačno potvrđeno posle tri dana - priseća se majka bliznakinja. 

U početku je to bio veliki šok za Lauru. Tada je osetila nalet velikih emocija, a istovremeno je malo znala o Daunovom sindromu i osećala se potpuno nespremnom.

- Počela sam da tražim informacije, iako sam se plašila šta bih mogla da pronađem. Plašila sam se za zdravlje svoje ćerke - rekla je majka.

Pozitivno na Daunov sindrom

Na kraju, Laura je naišla na grupu „Pozitivno o Daunovom sindromu“ koja joj je bila od velike pomoći. - Tada sam shvatila da je Freja tipično dete, baš kao i njena sestra.

- To su divne devojke koje me čine ponosnom svaki dan - zaključila je mama.

Laura trenutno vodi Instagram sa kojim želi da podigne svest o Daunovom sindromu.

Komentari (0)
Loading