Po rođenju su izgledali STARIJE od svojih roditelja: Brat i sestra pate od NEVEROVATNO retke bolesti, njihova koža je naborana, a telo "staro"!

Vesti 14.12.2021 09:15 0

Kešav i Anjali su brat i sestra koji žive glavnom gradu države Džarkanda, a pate od veoma retke bolesti

Po rođenju su izgledali STARIJE od svojih roditelja: Brat i sestra pate od NEVEROVATNO retke bolesti, njihova koža je naborana, a telo "staro"!

Printscreen/Youtube

Ovo medicinsko stanje je poznatije kao kutis laksa i progerija, zbog koje ova deca izgledaju duplo starije nego što jesu.

Brat i sestra iz Indije su osvanuli  na svetskim naslovnicama šok vesti  “brat i sestra Bendžamina Batona“ 2016.godine. Tada je malena Andžali imala 7 godina, a njen mlađi brat samo 18 meseci, ali već tada su oboje izgledali kao osmogodišnjaci.

Ne samo da im je koža bila neobično naborana i opuštena, već su oboje patili od bolova u zglobovima povezanim sa prevremenom “starošću”.

Ova paradoksalna situacija im je donela nadimak “brat i sestra Bendžamina Batona”, po izmišljenom liku iz kratke priče F. Skota Ficdžeralda. Kešavu i Anjali Kumar dijagnostifikovana je progerija i kutis laka, dva izuzetno retka stanja koja su, nažalost, neizlečiva.

I kutis laka i progerija imaju simptome koji su više nego duboki do kože, a oboleli uglavnom imaju nizak nivo imuniteta i već su izloženi velikom riziku od artritisa, infekcija grudnog koša, pa čak i srčanog udara.

Rođeni u Rančiju, glavnom gradu indijske države Džarkand, Kešav i Andžali morali su da se suoče ne samo sa bolovima u zglobovima izazvanim njihovim stanjem, već i sa maltretiranjem i ismevanjem druge dece koja ih nazivaju raznim podrugljivim nadimcima i ismejavanjem njihove same pojave.

- Deca u školi me zovu imenima kao što su daadi amma (baka), budhiia (stara dama), bandariia (majmun) ili hanuman (hinduistički gospodar majmuna) i to me nervira - rekla je Andžali u intervjuu.

Još 2016. godine objavljeno je da  otac Šatrugan Rajak i majka Rinki Devi, želeli da mogu da učine više za svoju decu, ali su im lekari rekli da ne postoji način da im se pomogne u Indiji, pa čak i u inostranstvu jedina opcija je da njihov bol bude podnošljiviji.

Porodica nije bila u dobrom materijalnom stanju, tako da nisu mogli da priušte nikakav lek, dvoje dece su lečeni samo homeopatskim lekovima koji nisu imali pozitivne efekte.

Po rođenju su izgledali STARIJE od svojih roditelja: Brat i sestra pate od NEVEROVATNO retke bolesti, njihova koža je naborana, a telo

Printscreen/Youtube

 

Srećom, stvari su se promenile nabolje za Kešava i Anjalija otkako su o njihovoj priči prvi put objavili mediji, pre skoro šest godina.

Nakon što su fotografije njihovih ostarjelih lica obišle internet, nevladina organizacija pod nazivom Care Today Fund kontaktirala je roditelje braće i sestara i ponudila im medicinsku pomoć.

Anjali i Kešav su od tada podvrgnuti zatezanju lica kako bi ublažili bore i opuštenost svoje kože i izgledali mnogo bolje nego 2016. godine.

Komentari (0)
Loading