Srbija je ZABELELA, a da li je pametno ići sa PSOM u duge šetnje?

Vesti 14.12.2021 16:20 0

Srbija se zabelela i mnogi su poželeli da prošetaju po snegu, ali da li je pametno izvoditi i pse?

Srbija je ZABELELA, a da li je pametno ići sa PSOM u duge šetnje?

Shutterstock

Može biti primamljivo da izvedete svog psa na trčanje i igranje na snegu. Čekaju vas skrivene opasnosti. Opasnosti za pse po snegu

1. Nije hladno vreme ono što je opasno za kučiće trenutno u Srbiji, već pesak i so koji se ostavljaju na putevima i trotoarima da bi sprečili ljude da se okliznu – ili da se automobili sudare.

Za pse ova slane supstance mogu biti posebno štetne jer sadrže hemikalije koje mogu izazvati opekotine na šapama ako dođu u duži kontakt. Izbegavajte hodanje po nasipanim površinama gde je to moguće.

2. Druga opasnost su ledene kuglice koje se formiraju između jastučića i prstiju stopala, ili se drže oko krzna, psi sa posebno dlakavim stopalima su ranjiviji.

3. Bljuzgavica i led na putevima mogu sadržati i štetne hemijske proizvode za odmrzavanje. Uvek proverite da li na šapama vašeg psa ima kuglica leda i uklonite ih dok šetate ako primetite da je vašem psu neprijatno ili počne da šepa.

Držite ih na povocu: ako pada jak sneg, vaš pas može postati dezorijentisan i lako se izgubi. Držite ga/je na oku tako da znate gde je u svakom trenutku.

Obavezno obrišite noge, stopala i stomak svojim psima kada uđete u kuću nakon snežne šetnje jer so sa puteva može iritirati njihova stopala.

Komentari (0)
Loading