Muškarci su u NEVERICI: Babica pokazala kako izgleda UŠIVANJE posle PRIRODNOG porođaja, snimak dostigao 30 miliona pregleda, a kod mnogih je izazvao JEZU

Vesti 16.12.2021 08:00 1

Babica je podelila snimak na kom je pokazala kako izgleda ušivanje posle porođaja

Muškarci su u NEVERICI: Babica pokazala kako izgleda UŠIVANJE posle PRIRODNOG porođaja, snimak dostigao 30 miliona pregleda, a kod mnogih je izazvao JEZU

Shutterstock

 

Tokom prirodnog porođaja, mnoge mame imaju epiziotomiju ili pak dolazi do pucanja međice. Epiziotomija je rez koji lekari prave na međici, kako ne bi došlo do prejakog pucanja ili zbog nekih ozbiljnijih problema.

Nakon porođaja, ovaj rez mora da se ušiva, a jedna babica Jon Lenoks želela je da pokaže kako to zapravo izgleda. Ona je na snimku, uz pomoć lutke, pokazala kako se radi ušivanje. "Ako se ljudi izbezume zbog ovog porođaja koji simuliramo sa lutkom, onda ne bi želeli ni da budu u porođajnoj sali", rekla je ona iskreno uz svoj snimak.

 

 

Ovaj video dostigao je čak 30 miliona pregleda i pokazao trudnicama i majkama kako to sve zapravo izgleda. Važno je da budu svesne da ovo nije ništa strašno, da se epiziotomija radi sa anestezijom i kako bi im pomogla prilikom porođaja.

Kada se radi epiziotomija?

  • Kada su beba i mama u nevolji, pa je potrebno prođaj uraditi ranije.
  • Kada je beba veća od proseka.
  • Kada postoji komplikacija usled bebinog lošeg položaja
  • Kada postoji rizik da međica majke pukne previše.
  • Kada je potrebno upotrebiti instrumente poput forcepsa ili vakuuma kako bi se beba izvukla.
Komentari (1)
Loading
Milena
16.12.2021 15:30

Danas se retko koja zena porodi bez ove pomoci!? Joj kada se setim, sve zene koje su se porodilie kada i ja,dr su sili bez anestezije?! Jedino sam ja bila privilegovana pa sa anestezijom me usise. Posle sve zene cute a mene kada je prosla anest.toliko bolelo, ma kakav sam porodjaj!!