Spojite LEPO i KORISNO: Četiri POZE koje će sagoreti najviše KALORIJA vama i vašem partneru

Naj žena Vesti 20.12.2021 22:40 0

Biti fit može poboljšati vaš se*sualni život, ali može li vam uspešan se*sualni život pomoći da postignete vitku figuru? Tokom godina bilo je mnogo istraživanja o tome koliko kalorija možete sagoreti tokom seksa

Spojite LEPO i KORISNO: Četiri POZE koje će sagoreti najviše KALORIJA vama i vašem partneru

unsplash.com

Šta se ispostavilo? Muškarci gube 101 kaloriju u 30 minuta, žene gube 69. A ako imate umereno aktivan se*s dva puta nedeljno, možete čak i sagoreti dodatnih 5.000 kalorija godišnje. Koje poze će biti najbolje za to? 

Misionar

Nažalost, klasična misionarska pozicija sa njom na dnu učiniće da žena sagoreva 14 kalorija, a muškarac 47 za 10 minuta. Ali postoje načini da se pojača efekat. Muškarac bi trebao držati ruke kao da se sprema da radi sklekove i "udara" koristeći mišiće karlice, a ne donji dio leđa. Žene, s druge strane, mogu ojačati mišiće trupa podizanjem karlice na gore malo. Misionarski položaj takođe može pružiti dobar trening gluteusa ako ga stalno stežete tokom naleta.

Pseći položaj

U ovom položaju gospoda zaista mogu ojačati mišiće kičmene moždine, a dame sagorevaju do 84,38 kalorija. Kod žena, pasji stil pomaže u pokretanju "dubokih" mišića. Takođe možete dobiti pristojnu vežbu za ramena. Ali budite oprezni jer je ovaj položaj jedan od najopasnijih, koji često dovodi do vaginalnih povreda.

Jahač

Ovo je najbolja seksualna pozicija za žene kada je u pitanju sagorevanje 135 kalorija u 30 minuta. Pritiskom na trbuh i bokove muškarca butinama i listovima takođe se razvijaju i ti mišići. S druge strane, poza kao gotovo da čučite dodatni je trening za zadnjicu, noge i kukove.

Stojeći

Ako oboje stoje, žena sagoreva 30 kalorija, a muškarac 51 kaloriju za 10 minuta. Ali ako on to zadrži, taj broj se povećava za njega i 40 za nju. Ovaj položaj utiče na mišiće nogu i kičmene moždine.

Komentari (0)
Loading