Kada se rodila bila je lakša od JABUKE: Majku su porodili u 25 nedelji trudnoće, a konačno posle 13 meseci mala heroina spavaće u svom krevecu

Vesti 09.08.2021 17:51 0

Najmanja beba na svetu. Ona još uvek ima hroničnu plućnu bolest i trebaće joj pomoć pri disanju i kada dođe kući. Otpuštena je nakon 13 meseci provedenih u bolnici u Singapuru

Kada se rodila bila je lakša od JABUKE: Majku su porodili u 25 nedelji trudnoće, a konačno posle 13 meseci mala heroina spavaće u svom krevecu

Shutterstock

Devojčica po imenu Kvek Ju Siuan rođena je sa svega 212 grama. Bila je dugačka samo 24 sentimetara.

Rođena je u nepunoj 25. nedelji, što je daleko od termina.

Majka ju je rodila carskim rezom puna četiri meseca ranije nakon što joj je dijagnostikovana preeklampsija - visok krvni pritisak koji može biti fatalan i za majku i za dete.

Ju Siuan koja je pri rođenju imala male šanse da preživi, a sada ima 6,3 kilograma.

 

 

- Protiv svih pravila, sa silnim zdravstvenim komplikacijama koje je imala pri rođenju, inspirirala je ljude koji je okružuju sa svojom istrajnošću da raste, što je čini posebnom Covid-19 bebom - tračkom nade usled svog nemira - napisali su iz bolnice u kojoj je rođena.

Tokom boravka u bolnici Ju Siuan je bila na različitim tretmanima, prikačena na razne aparate kako bi preživela. Njeno zdravlje poboljšalo se pod budnim okom lekara i sada je dovoljno dobro da može da ide kući.

Ona još uvek ima hroničnu plućnu bolest i trebaće joj pomoć pri disanju i kada dođe kući. Ipak, lekari smatraju da će s vremenom biti bolje.

Njena majka Vong Mei Ling za lokalne medije je rekla kako ju je veličina njene druge bebe šokirala, s obzirom na to da je prvog sina rodila u punom terminu.

 

 

Roditelji su uspeli fa plate dug boravak njihove bebe u bolnici uz pomoć kampanje u kojoj je prikupljen 270.601 dolara.

Pre ove, najmanja beba na svetu rođena je 2018. godine u Ajovi sa samo 245 grama.

Komentari (0)
Loading