Razlog je kraljičino POREKLO: Razlikuje se od ostatka zemlje, kraljevska porodica razmenjuje čudne BOŽIĆNE poklone na NEUOBIČAJNI dan

K.Ć Vesti 21.12.2021 12:20 1

Tradicionalno, britanska kraljevska porodica se sastaje za Božić u Sandringemu. Iako Britanci daruju jedni druge na prvi dan Božića, članovi monarhije to čine na drugi datum

Razlog je kraljičino POREKLO: Razlikuje se od ostatka zemlje, kraljevska porodica razmenjuje čudne BOŽIĆNE poklone na NEUOBIČAJNI dan

Tanjug/Ap

U britanskoj kraljevskoj porodici postoji mnogo zanimljivih božićnih tradicija. Jedan od njih daje jedni drugima smešne poklone. Na ovaj način, kada se Megan Markl pridružila porodici, Elizabeti II je poklonila hrčka koji je pevao himnu u njenu čast, a princ Hari je predao baki kapu za kupanje sa natpisom: "Zar život nije kučka?". Zanimljivo je da ih predaju jedni drugima drugog dana Božića. To ima veze sa poreklom Elizabete II.

Britanci daruju poklone na prvi dan Božića. Članovi kraljevske porodice to rade na Badnje veče. To ima veze sa nemačkim poreklom kraljice Elizabete II. U ovoj zemlji slavlje počinje i 24. decembra i tada se kiti jelka. Dan je u Nemačkoj poznat kao Heiligabend Bescherung, tradicija koju su popularizovali kraljica Viktorija i princ Albert.

Tipično, monarh posećuje svoje imanje u Norfolku u danima koji prethode Božiću. Dan ranije, članovi porodice odlaze u Sandringem na popodnevni čaj, a zatim jedni drugima daju poklone. Zvanične proslave se održavaju 25. decembra.

Ovogodišnji Božić Elizabete Druge je u neizvesnosti. U novembru je potvrđena informacija da će se porodica sastati u Sandringemu za Božić. Trebalo je da se održi misa tokom koje se sa decom pojavljuju princ Vilijam i princeza Kejt , a u medijima se uvek raspravlja o fotografijama sa ceremonije. Kasnije je planirana porodična večera. U Velikoj Britaniji, zbog sve većeg broja zaraženih varijantom Omikron, nisu isključena dalja ograničenja. Kako prenose britanski mediji, rođaci i zaposleni u palati pitaju se da li će prisustvo misi biti bezbedno za kraljičino zdravlje.

Komentari (1)
Loading
Žika
14.03.2022 16:56

Elizabeta kao devojčica, zadivljena nacizmom u nacističkom pozdravu (tu je sliku video cro svet). Iza nje na ovoj slici stoji njen sin pedofil.