Očigledne promene na PLUĆIMA, u pitanju POSTKOVID sindrom? Oglasio se Lane Gutović iz bolnice!

Najžena/Telegraf Vesti 18.08.2021 17:29 1

Lanetu je kada je primljen na VMA, urađen brzi test koji je bio negativnan iako su svi simptomi koje je imao ukazivali da ima koronu. Odmah zatim mu je urađen i PCR test, međutim i taj rezultat je pokazao da je negativan

Očigledne promene na PLUĆIMA, u pitanju POSTKOVID sindrom? Oglasio se Lane Gutović iz bolnice!

Dejan Briza

Proslavljeni glumac Milan Lane Gutović (75), koji je prošle nedelje primljen na Vojno-medicinsku akademiju (VMA) zbog sumnje na korona virus, najverovatnije ima postkovid sindrom na šta ukazuju njegova pluća.  

Zavisi od velikog protoka kiseonika - kaže izvor za gore navedeni portal.

Lanetu je kada je primljen na VMA, urađen brzi test koji je bio negativnan iako su svi simptomi koje je imao ukazivali da ima koronu. Odmah zatim mu je urađen i PCR test, međutim i taj rezultat je pokazao da je negativan.

S obzirom na to u kakvom su mu stanja pluća, izvor koji je uključen u Lanetovo lečenje kaže da je tim lekara koji brinu o njemu siguran da se u Gutovićevom slučaju radi o postkovid sindormu. 

Ono što sada možemo da kažemo jeste da ima promene na plućima koje ukazuju na tip postkovida, ili komplikacije kovida - rekao je izvor.

Na pitanje kada je Lane imao koronu, kaže da to ne znaju.

To ne znamo. Verovatno se lečio kod kuće ili negde privatno bez testiranja. Inače, posle desetak dana od početka bolesti test može da bude negativan - kaže izvor i dodaje da čuveni Lane, nažalost, ne izgleda uopšte dobro.

On podseća da, pošto je primljen na VMA, da je bio stabilan, ali da je bolest takva pa je došlo do negativnih promena.

Lane je, inače, i hronični bolesnik, i ima ugrađene stentove. 

Ekipa gore pomenutog portala jutros je kontaktirala Laneta, u želji da proveri kako se oseća i da li ide nabolje.

Odbio je poziv i poslao poruku da ne može da govori i da novinari postave pitanje putem poruke. Posle nekoliko minuta stigao nam je kratak odgovor.

Lekari znaju, a ne ja - napisao je Gutović u SMS poruci.

Komentari (1)
Loading
V STANISAVLJEVIC
22.08.2021 11:18

Drz's se Sojicu! Mislimo na tebe