Bio je to NAJDIRLJIVIJI trenutak: Objavljeni su do sada NEPOZNATI detalji sahrane princeze Dajane

K.Ć Vesti 03.01.2022 21:11 0

Sahrana princeze Dajane bila je jedan od najtužnijih događaja u istoriji britanske kraljevske porodice, a njen tok pratili su milioni širom sveta

Bio je to NAJDIRLJIVIJI trenutak: Objavljeni su do sada NEPOZNATI detalji sahrane princeze Dajane

Tanjug/Ap

Britanski nacionalni arhiv upravo je skinuo tajnost sa dokumenata u vezi sa planovima za sahranu princeze od Velsa. Reč je o toku ceremonije, tačnije – muzičkom nastupu Eltona Džona, koji je otpevao jedan od svojih hitova u čast svojoj prijateljici.

Smrt princeze Dajane bila je udarac za celu kraljevsku porodicu i milione poštovalaca bivše supruge princa Čarlsa. 36-godišnja "Lejdi Di" poginula je u saobraćajnoj nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine . Svečanu sahranu majke princa Vilijama i princa Harija na malim ekranima pratilo je oko 2,5 milijarde ljudi. Agencija Rojters navodi da je, prema dokumentima koji su procurili, Bakingemska palata dobila lični zahtev pre vojvotkinjine sahrane od dekana Vestminsterske opatije Veslija Kara, koji je trebalo da vodi neke od pogrebnih ceremonija.

Molba se odnosila na Eltona Džona , koga je dekan lično predložio kao najpogodnije za muzičko okruženje za ovu priliku. Carr je, u belešci koju je nedavno objavio Britanski nacionalni arhiv, napisao:

- S poštovanjem predlažem da bi bilo šta klasično ili horsko (čak i popularni klasik u stilu Lojda Vebera ) bilo neprikladno . Bolje bi bilo da uključite Eltona Džona (poznatog milionima i čiju muziku je vojvotkinja volela). Zvuk bi bio moćan - napisao je Kar.

Nastup Eltona Džona bio je najdirljiviji trenutak sahrane princeze Dajane

Na kraju, izbor je pao na Eltona Džona , koji je na sahrani princeze Dajane izveo pesmu "Candle in the Vind". Nastup je milionima ostao upamćen kao najdirljiviji na sahrani bivše supruge princa Čarlsa . Pesma je nastala mnogo ranije. Baladu Eltona Džona i Bernija Topina Džona je 1973. snimio kao uspomenu na Merilin Monro , koja je umrla 1962. godine . Tekst i aranžman su promenjeni za sahranu princeze Dajane.

Singl "Candle in the Vind 1997", poznat i kao "Goodbie England's Rose", nakon premijernog izvođenja na sahrani, ponovo je stekao veliku popularnost i dugo držao prva mesta na top listama u mnogim zemljama.

 

 

Komentari (0)
Loading