Potresno pismo Mire Furlan ugledalo svetlost dana: Pre smrti je SINU ogolila dušu O TERETU koji je kroz život nosila, njene reči dušu kidaju

Vesti 06.01.2022 10:20 1

Legendarna jugoslovenska glumicaMira Furlan preminula je početkom godine u Los Anđelesu, a nedugo zatim do javnosti je stigla vest kako je pre smrti završila memoare koje će njen suprug, reditelj Goran Gajić, posthumno objaviti

Potresno pismo Mire Furlan ugledalo svetlost dana: Pre smrti je SINU ogolila dušu O TERETU koji je kroz život nosila, njene reči dušu kidaju

Alo

 

Autobiografija glumice počnje odlomkom u kojem ona emotivno govori o svojim najlepšim, ali i najtraumatičnijim danima života.

- Zima je 1991, jedna od najoštrijih ikad zabeleženih u Njujorku. U svojoj uniformi konobarice izlazim iz kafea "Monako" gde radim, sa stranim novinama u rukama. Smrzavajući se u dekoltiranoj bluzi, stojim na uglu Amsterdama i Brodveja i otvaram glavni članak s nadnaslovom: 'Tragična sudbina velike hrvatske glumice'. Zatim mi oči skliznu do naslova: 'Težak život lake žene'", navedeno je.

U tekstu Furlan opisuje svoj i život svojih najbližih, a u autobiografiji je predstavljeno i pismo koje je glucica ostavila svom sinu Marku.

- Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao da razumiješ šta se dešavalo prije tebe? Kako bi mogao da proviriš u daleki, davno nestali svijet iz kojeg su potekli tvoji roditelji? Da li uopšte želiš da znaš nešto o tome? Da li ti treba taj teški prtljag, prtljag koji tvoja majka vuče sa sobom cijeli svoj život, ne nalazeći načina da ga bar načas odloži - navodi Mira Furlan svom sinu u pismu takođe objavljenom u memoarima.

Uskoro će se navršiti godina dana od smrti legendarna jugoslavenskae glumice koja je preminula 22. januara 2021. u u 65. godini života. Glumila je u pozorištu, TV serijama i filmovima. 

Komentari (1)
Loading
Primus
06.01.2022 20:12

Mira se vratila tamo odakle svi potičemo-čudesnoj zvezdanoj prašini od koje nastaju i one najsjajnije zvezde koje se vide uvek i uvek če se videti ma kako tamna noć bila..