Ostala je SIROČE kao beba: Ćerka najlepše JUGOSLOVENSKE glumice je slika i prilika pokojne majke!

Vesti 13.01.2022 09:00 1

Ena ili Jelena Begović bila je jedna od najtraženijih jugoslovenskih glumica

Ostala je SIROČE kao beba: Ćerka najlepše JUGOSLOVENSKE glumice je slika i prilika pokojne majke!

Printscreen/Youtube

Rođena je 8. jula 1960. godine, a za svojih 40 godina ostvarila je mnogobrojne uloge. Prerano i tragično je okončala život  2000. godine.

Ena se prvi put predstavila publici u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika". Nakon toga je dobila prvu ulogu u TV filmu "Ivan Goran Kovačić".

Iako je verovala kako će karijeru zahvaljujući  filmovima "daske koje život znače" donele su joj najveća priznanja. Posebno je zaniljivo da je Ena u jednom intervjuu izjavila da je na nagovor bliskih ljudi otišla na prijemni ispit i za Akademiju dramskih umetnosti, ali da nije imala preterana očekivanja.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu Ena je bila. Tokom karijere  je odigrala najznačajnije uloge, a među njima su inspirativne junakinje  poput  Desdemonue,  baronieu Kasteli i Anu Karenjine.

Tragaičan kraj

Ena je bila udata za preduzetnika Josipa Radeljaka Dikana i sa njim  je dobila ćerku Lanu. Neposredno nakon porođaja glumica je doživela saobraćajnu  nesreću na Braču. Automobilom je upravljao neiskusni Leo koji je promašio kuću i nastavio da vozi  strmim putem između vikendica.Od teških povreda glave dobijenih prilikom prevrtanja automobila Ena je preminula. Hrvatski filmski i pozorišni svet ostao je zavijen u crno. Osim muža i ćerke, iza sebe je ostavila i neutešnu sestru bliznakinju Miu Beogović.

 

Lana Radeljak danas je mlada žena i lepotica

Kada je Ena umrla Lana je imala 18 meseci, pa se majke i ne seća. Interesantan podatak je da je Lana u toku nesreće bila sa majkom u kolima, ali je na sreću ostala živa i bez posledica. Iako nije rasla pored nje sličnost je neverovatna, a neki bi rekli i da su geni čudo.

 

Uprkos neverovatnoj lepoti Lana nije izabrala isti put, pa joj prija život daleko od očiju javnosti. Posvetila se školovanju, a njene fotografije retko dospevaju u javnost.

Ostala je SIROČE kao beba: Ćerka najlepše JUGOSLOVENSKE glumice je slika i prilika pokojne majke!

Printscreen/Facebook

 

Lana je obična devojka koja uživa u normalnom životu, a gotovo da nema osobe koja neće prokomentarisati da je izuzetno, i pre svega, prirodno lepa.

 

Komentari (1)
Loading
Tina
13.01.2022 10:25

Mia NIJE Enina blizanka, nego mlađa sestra, a kćer Lana je bila stara 40 dana kad je Ena poginula.