Ona je otkrila njegovu NAJPRLJAVIJU TAJNU: Preminula Ankica Lepej, žena koja je otkrila kako je Franjo Tuđman uništio život svojoj supruzi pred samu SMRT!

T.Đ Vesti 18.01.2022 11:44 2

Umrla žena koja je razotkrila jednu od najvećih afera Franje Tuđmana

Ona je otkrila njegovu NAJPRLJAVIJU TAJNU: Preminula Ankica Lepej, žena koja je otkrila kako je Franjo Tuđman uništio život svojoj supruzi pred samu SMRT!

Printscreen/Youtube

Ankica Lepej, žena koja je 1998. otrkila novac koji tadašnji hrvatski predsednik Franjo Tuđman nije prijavio u imovinskom kartonu, preminula je zbog posledica koronavirusa.

- Sad sam saznala da Ankica Anita Lepej, naša hrabra i predobra sugrađanka, ipak nije uspela da pobedi koronu. Otišla je za svojim najdobrijim. Žao mi je. Ona je pokazala kako se voli domovina na pravi način. Skupo je platila svoj čin građanske hrabrosti, ali nikada nije požalila niti je odustala od ukazivanja na nepravde i glasnog protestovanja čim bi uočila neku. Bile smo jedna drugoj drage. Počivaće uz svog najboljeg. Zbogom, Ankice draga -napisala je na Fejsbuku Sanja Sarnavka.

Printscreen/Youtube

 

 

Jedan od najvećih skandala perioda vladavine Franje Tuđmana je otkriće da njegova supruga Ankica u Zagrebačkoj banci ima 210 hiljada maraka i 15 hiljada dolara koje tadašnji predsednik nije naveo u svom imovinskom kartonu.

Hrvatska javnost to je saznala 17. oktobra 1998. u Jutarnjem listu koji je priču o tome objavio zahvaljujući informacijama službenice Zagrebačke banke Ankice Lepej, jedne od prvih hrvatskih zviždačica.

Lepej je bila obična građanka koja je spletom okolnosti na svom radnom mestu saznala za neprijavljenu ušteđevinu Tuđmanovih, te je odlučila da javnost treba da sazna istinu, preneo je Index.hr. 

Komentari (2)
Loading
Ambrozije
18.01.2022 12:04

Ko je kome ovde supruga. Ima li neko da je razumeo ovu vest?

Jova
20.01.2022 14:08

U bre koja lova, da pukneš od smeha....