Muškarci OTKIDAJU za njom: Gledate je u Netfliksovoj hit seriji "Euforija", a i ne pretpostavljate da je PROMENILA POL, evo ko je ta glumica

K.Ć Vesti 24.01.2022 12:30 0

Hanter Šafer je američki modni model, glumica i aktivista za prava LGBTK osoba. Godine 2019. debitovala je u glumi, glumeći transrodnog lika po imenu Džul u HBO seriji Euforija

Muškarci OTKIDAJU za njom: Gledate je u Netfliksovoj hit seriji "Euforija", a i ne pretpostavljate da je PROMENILA POL, evo ko je ta glumica

Tanjug/Ap

Šafer je rođena u Trentonu, Nju Džersi, od roditelja Kejti i Meka Šafera. Njen otac je pastor, a njihova porodica se selila između crkava i kongregacija u Nju Džersiju, Arizona , i konačno u Roliju, Severna Karolina. Ima troje mlađe braće i sestara: dve sestre i brata. 

Dok je bila u srednjoj školi, protestovala je protiv Zakona o privatnosti i bezbednosti javnih ustanova Severne Karoline. Šafer je planirala da pohađa Central Saint Martins , umetnički koledž u Londonu, u Engleskoj, ali je odložila upis nakon srednje škole kako bi se fokusirala na svoju karijeru.

Šafer je bio modeč za Pradu, Dior, Miu Miu, Calvin Klein, Rick Ovens, Helmut Lang, Tommi Hilfiger, Thierri Mugler, Coach, Maison Margiela, Vera Vang, Marc Jacobs, Versus Versace, Emilio Puccie, An Ern Demeu, Ern druge modne kuće.

Zbog njenog aktivizma, Teen Vogue uvrstio je Šafera na svoju listu „21 ispod 21“ 2017. godine i odobrio joj intervju sa bivšom senatorkom Sjedinjenih Država i državnom sekretarkom Hilari Klinton.

Godine 2019., Šafer je dobila ulogu u HBO seriji Euforia, čime je obeležen njen glumački debi. Dobila je pohvale za svoj nastup u seriji, a dodela Emi nagrada našla se na udaru kritika jer ju je izostavila iz nominacija zajedno sa drugim transrodnim glumcima. Pored svoje glavne uloge u seriji, ona je takođe napisala epizodu sa tvorcem serije Semom Levinsonom. Pored toga, sarađivala je sa njim tako da su njen lik i priča serije opisivali njeno iskustvo. 

Muškarci OTKIDAJU za njom: Gledate je u Netfliksovoj hit seriji

Tanjug/Ap

 

U junu 2020. godine, u čast 50. godišnjice prve LGBTK parade ponosa, Kvirti ju je uvrstio među pedeset heroja koji „vode naciju ka jednakosti, prihvatanju i dostojanstvu svih ljudi“. Godine 2021. Tajm ju je uvrstio na svoju sledeću listu „100 lidera u nastajanju koji oblikuju budućnost“, uz priznanje koje je napisao kolega Zendaja.

Privatan život 

Šafer je trans žena. U intervjuu je rekla da joj je internet pomogao da se nosi sa svojim rodnim identitetom , okrećući se Jutjubu i društvenim medijima kako bi saznala o vremenskim okvirima tranzicije ljudi. Ona je izjavila:

- Volim da ljudi znaju da nisam devojka jer to nije nešto što jesam niti se osećam kao da jesam. Ponosna sam što sam trans osoba - rekla je.

Godine 2019, Šafer je istakla da je "bliža onome što biste mogli nazvati lezbejkom". U decembru 2021. izjavila je da je njena seksualnost "bi ili pan ili nešto"

Komentari (0)
Loading