Poznati holivudski GLUMAC dao je najbolji ODGOVOR na pitanje kako je moguće biti VERAN jednoj ŽENI punih 50 godina!

T.Đ Vesti 28.01.2022 15:30 1

Brak koji potraje pedeset godina je izuzetan podvig

Poznati holivudski GLUMAC dao je najbolji ODGOVOR na pitanje kako je moguće biti VERAN jednoj ŽENI punih 50 godina!

Profimedia

A ako je u pitanju holivudski brak, onda je u pitanju skoro pa večnost. Pol Njumen i Džoan Vudvord bili su zlatni par Holivuda i taj nadimak im je i te kako pristajao – bili su uočljivo srećni i njihova ljubavna priča je čudesna u svakom smislu.

Pol Njumen je upoznao predivnu plavušu Džoanu 1953. godine tokom izvođenja premijere predstave „Piknik” na Brodveju. A ona, angažovana kao zamenica glavne glumice, odmah se dopala Polu.

Nažalost, postojao je jedan problem – bio je oženjen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Newman (@paullnewman)

 

Pored ljubavi prema Brodveju, njih dvoje su imali još neke zajedničke stvari: bili su članovi prestižnog glumačkog studija „Li Strasberg”, a po okončanju prikazivanja predstave oboje su se uputili u Holivud.

U naredne četiri godine nisu radili na istim projektima, ali su ostali dobri prijatelji. Konačno, pošto se Njumen 1957. razveo od svoje prve žene, bili su angažovani za film „Dugo, toplo leto”. Strast koju su gajili jedno prema drugome se vratila gotovo odmah, a 29. januara 1958. su se venčali.

Sama svadba, koja je organizovana u jednom hotelu u Las Vegasu, nije bila grandiozna i spektakularna. Za medeni mesec otišli su u London. U SAD su sebi za dom odabrali Vestport u Konektikatu i tamo sagradili farmersku kuću u stilu iz 18. veka, što je bilo netipično za slavne ličnosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Newman (@paullnewman)

 

Kada su Džoan pitali o neobičnom izboru za dom, ona je odgovorila:

Mi nikada nismo bili holivudski ljudi, a ovde nam se veoma dopada. Pomaže i to što smo oboje uvek uživali u društvu jedno drugog”.

Tokom svog predivnog 50-godišnjeg braka, njih dvoje su zajedno igrali u mnogim filmovima. Jedna od tajni njihovog odnosa je ta što nikada nisu lagali najpre sebe, a potom ni druge o njihovim slabostima, kao što su priznali da su tokom rada na nekim filmovima imali trzavice u braku. Ali poštovanje i obožavanje koje su imali jedno prema drugom im je pomoglo da pređu preko svih prepreka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Newman (@paullnewman)

 

U januaru 2008. ovaj preslatki par proslavio je „zlatnu godišnjicu”.

Ni tada osmehe i zaljubljenost nisu mogli da sakriju, ali su u junu iste godine saznali loše vesti – Polu je otkriven rak pluća.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Newman (@paullnewman)

 

Nažalost, slavni glumac je preminuo 26. septembra 2008 u 83. godini.

A kada su ga ranije pitali da otkrije tajnu njihovog dugog i srećnog braka, Njumen je rekao: „Sve je u tačnim dozama požude i poštovanja, kao i zbog nestrpljenja prouzrokovanog strpljenjem. Kada ste ovoliko dugo zajedno, ponekad idete jedan drugom na nerve, ali ispod svega toga uvek se nalaze ljubav i poštovanje”.

A novinari kao novinari, jednom prilikom su ga pitali da li je ikada bio neveran prema Džoani, na šta je on rekao: „Zašto bih se zamlaćivao hamburgerima kada kod kuće imam biftek?”.

Sjajna i čudesno srećna do samog kraja, ova ljubavna priča je zasnovana na principima koji pružaju sjajnu lekciju svima nama – bilo da smo poznati ili ne.

Izvor: thisisglamorous.com

 

Komentari (1)
Loading
Nata
28.01.2022 17:08

... neveni žuti žuti... koje nosio si meni... (djelovanje x-zraka na nezaštićene nevene- tako nešto-stari Džoanin film)