PREMINUO LANE GUTOVIĆ Legenda nije izdržala, pluća su mu otkazala!

Naj žena Vesti 25.08.2021 18:13 0

Milan Lane Gutović (75) preminuo je na Intenzivnoj nezi Vojnomedicinske Akademije gde se lečio od posledica kovida, saopštila je agencija kojoj je potvdio sin legende

PREMINUO LANE GUTOVIĆ Legenda nije izdržala, pluća su mu otkazala!

Printscreen

Legenarni glumac na VMA je primljen 20. avgusta kada su lekari odmah posumnjali da je zaražen korona virusom, međutim rezultati testova su bili negativni. Zbog problema s plućima, Lane je nekoliko dana kasnije stavljen na kiseonik, a kako mu se stanje pogoršalo prebačen je na respirator. Kasnije je ustanovljeno da je Gutović, najverovatnije imao koronu u proteklom periodu i da trpi posledice.

Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.

Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena. Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Serije i filmovi poput „Tesne kože”, „Metle bez drške”, „Otvorenih vrata”, „Bele lađe” samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

Komentari (0)
Loading