Uz hit "Tu noć kad si se udavala" plačemo godinama: Pesma krije KRVAVU tajnu, kada se pojavio na vratima, ONA JE SEBI PRESUDILA

Vesti 07.02.2022 15:43 0

Čuveni hit nastao je po istinitoj priči, koja sama po sebi tera suze na oči

Uz hit "Tu noć kad si se udavala" plačemo godinama: Pesma krije KRVAVU tajnu, kada se pojavio na vratima, ONA JE SEBI PRESUDILA

Printscreen/Youtube

Veliki broj domaćih balada koje su postale veliki hitovi kriju u sebi istinitu priču koja je bila inspiracija za njihov nastanak.

Te pesme najčešće govore o tužnim ljubavima, rastancima i tragičnim sudbinama, a jedna od takvih je i balada “Tu noć kad si se udavala”, koju je devedesetih otpevala grupa “Prljavo kazalište”.

Ova pesma otpevana je prvi put 1993. godine, a iza nje se krije priča sa tragičnim krajem.

Naime, kako su pisali mediji svojevremeno, balada govori o devojci pevača “Prljavog kazališta”, Jasenka Houre, koja je trebalo da ga čeka kad je otišao u vojsku.

Ona mu je obećala da će mu biti verna, pa je Houra miran otišao na odsluženje roka.

Međutim, kada se vratio, rečeno mu je da bend ima zakazanu svirku na jednom venčanju. Ispostavilo se da se udaje niko drugi do njegova devojka.

Jasenko nikada nije pričao o ovome, a u pojedinim verzijama ove priče pominje se da se njegova bivša draga nedugo posle venčanja ubila pucavši sebi u glavu.

Komentari (0)
Loading