Dvoumila se, pa IPAK otišla na VAKCINU: Voditeljki od korone umrla tri člana porodice, a objavila je POSLEDNJE očeve reči

Vesti 28.08.2021 12:15 1

Otišla je na vakcinu kada je shvatila da nema opravdan razlog za strah

Dvoumila se, pa IPAK otišla na VAKCINU: Voditeljki od korone umrla tri člana porodice, a objavila je POSLEDNJE očeve reči

Printscreen/Facebook

Hrvatska novinarka i voditeljka otvoreno je govorila o tome kako se više meseci dvoumila da li da primi vakcinu ili ne.

Ivana Tomić je bivša voditeljka koja je sada u političkim vodama, i početkom godine je objavila kako su joj od kovida-19 preminula tri člana porodice: otac, baka i deda. Sada je objavila da je otišla da se vakciniše iako se pribojavala, a sa pratiocima je podelila i neobični "lek" koji je posle vakcinacije uzela.

- Već nekoliko meseci kalkulišem s vakcinacijom, bojim se, filozofiram, neće mene, ja nisam nikad bolesna... Nikad nisam imala temperaturu, nikad ne pijem nikakve lekove, jer se bojim unositi u sebe svašta (i što se tiče hrane i lekova). Držim se mera, pazim na druge. Bahatim se svojim imunitetom, koji je stvarno odličan, a, ruku na srce, treba biti iskren i reći da je to stvar mojih hercegovačkih, kamenjarskih gena. Znam da posebno volite kad glorificiram Hercegovinu, ali šta ću - počela je ona.

Ivana je rekla da se ipak odlučila za vakcinaciju jer je shvatila da nema opravdan razlog za svoj strah, i podsetila se jednog od emotivnih poslednjih razgovora sa ocem.

- Jutros se probudim i setim se tate koji me dva dana pre smrti pitao: 'Ive, što ti misliš more li se fenon upuvat' zrak u pluća? Ja ne mogu disati.' Dođem tu na Zagrebački Velesajam, hodam kao da me čeka smrtna presuda, povraća mi se, razmišljam o igli i tome hoće li me i koliko boleti, zašto u svim televizijskim prilozima prikazuju onu scenu kad igla probada kožu, hoće li me uhvatiti napad panike... Dolazim na punkt i kaže teta, bez da sam išta rekla: 'Vi se jako bojite.' Kažem: 'Da, bojim se i vakcine i igle. I da ću dobiti napad panike.' Dođe druga teta, pomazi me po ramenu... Razgovarala je celo vreme sa mnom. Rekla sam da mi je tata umro od korone i da tada nije bilo vakcine, ali ni mesta u bolnici. Za to vreme me druga teta vakcinisala. Nisam doslovno ništa osetila - napisala je ona.

Voditeljki su rekli da sedne sa strane petnaestak minuta, i da krene kući tek ako se tada bude osećala dobro. Ostala je skoro sat vremena.

- Prošlo je pola sata, ja sedim i trebalo bi da krenem, ono, ništa mi nije. Čudno mi je. Živa sam. Nakon što sam ga gnjavila 20 minuta pitanjima hoću li preživeti, muž mi je rekao da se dignem i odem po 'lek' u jednu piteriju. Hoće reći, burek. Uglavnom, sad ću pojesti dva. Ustala sam sa stolice tek 50 minuta posle vakcine - napisala je na Facebooku Ivana.

Komentari (1)
Loading
Boro
22.09.2021 10:31

Ona me uvek iznova i iznova iznenadi