Evo od čega je UMRLA SNEŽANA PANTIĆ: Svetska šampionka u karateu se borila do poslednjeg dana

M. G. Vesti 10.02.2022 15:16 1

Čuvena srpska karatistkinja i supruga nekadašnjeg golmana Partizana Đorđa Pantića, Snežana Pantić preminula je u 43. godini života.

Evo od čega je UMRLA SNEŽANA PANTIĆ: Svetska šampionka u karateu se borila do poslednjeg dana

Printscreen/ Instagram

Dugo se borila sa velikom i teškom bolešću, rakom dojke. Ipak, još uvek nema zvaničnih informacija da je upravo zbog toga preminula.

Snežana je rođena u Zrenjaninu, 18. juna 1978. godine, a sportom je počela da se bavi sa 11 godina. Posle kraće ljubavi prema atletici i gimnastici, tri godine mlađi brat Zoran odveo je na trening karatea. Brat je odustao nakon šest meseci, a se Snežana odlično snašla i dogurala do samog vrha i najsjajnijih odličja.

 

 

Za Srbiju je osvojila više od 100 medalja, a najznačajnije su zlato na Svetskom prvenstvu 2002. godine u Madridu, kao i najsjajnije odličje 2006. na Evropskom prvenstvu u Stavangeru. Osvajala je zlatne medalje na šampionatima sveta, Evrope, Mediteranskim igrama, svetskim igrama, 16 puta bila prvakinja države. Ima ukupno 36 medalja sa šampionata sveta i Evrope. Bavila se karateom 20 godina. 

Đorđe i Snežana Perić venčali su se 2006. godine. Ovaj sportski par je obavio ceremoniju gradskog venčanja u Optštini Stari grad u Beogradu. Đorđe je bivši golman crno-belih koji trenutno radi kao trener čuvara mreže u Saudijskoj Arabiji.

 

 

Đorđe i Snežana su izgovorili "da" pred malim brojem gostiju. Među zvanicama na njihovom venčanju bili su kumovi, rodbina i malobrojni prijatelji. Njih dvoje imaju ćerku.

- U vreme kada se mnogi brakovi raspadaju i sve manje mladih ljudi veruje u ljubav, nas dvoje uživamo u idiličnoj vezi koju su ojačali svi problemi s kojima smo se susreli tokom skoro pet godina zajedničkog života. Sada, kada nam se život u potpunosti stabilizovao, a Đoletu ponovo krenulo na profesionalnom polju, ubiremo plodove sreće koju smo zaslužili. Ne varamo jedno drugo, ne svađamo se na javnom mestu, a povukli smo se i iz medijskog života jer nam je naš mali svet dovoljan. Najvažnije mi je što imam njih dvoje i ništa mi više od toga nije potrebno – ispričala je jednom prilikom Snežana.

Komentari (1)
Loading
Божидар Анђелковић
10.02.2022 19:52

Дивна жена и спортисткиња. Моје искрено саучешће породици.