Melanija Tramp iza REŠETAKA!? Prva dama prikupljala novac za "NEPOSTOJEĆU" dobrotvornu organizaciju

K.Ć Vesti 15.02.2022 10:55 0

Prošlo je godinu dana otkako su Donald i Melanija Tramp podneli ostavke na mesto predsednika i prve dame SAD. Sa završetkom mandata u medijima su počele da se pojavljuju spekulacije o budućnosti kontroverznog braka. Jedno od najčešće postavljanih pitanja je „šta će biti sa Melanijom?“

Melanija Tramp iza REŠETAKA!? Prva dama prikupljala novac za "NEPOSTOJEĆU" dobrotvornu organizaciju

Tanjug/Ap

I iako je štampa pisala da je „brojala svaki minut do kraja mandata njenog muža da bi se ona mogla razvesti od njega“, ona je i dan danas sa njim u braku. Sada je u nevolji. Upravo je pokrenuta istraga o "nepostojećoj dobrotvornoj organizaciji" koju je prva dama osnovala. Istražitelji istražuju šta se dogodilo sa novcem koji je Melanija prikupila. Šta radi Trampova žena? 

Melanija Tramp je u nevolji. Godinu dana nakon što je podnela ostavku na mesto prve dame , za nju i njene aktivnosti počeli su da se interesuju istražitelji iz države Florida , gde bivši predsednik živi sa porodicom. Sve zbog dobrotvorne akcije pod nazivom „popodnevni čaj“, čiji je domaćin 9. aprila trebalo da bude supruga Donalda Trampa. Organizatori događaja saopštili su da će deo prihoda od ulaznica (u iznosu od 3.000 do 50.000 dolara) biti dodeljen za pomoć organizaciji „Be Best“, koju je Melanija osnovala kao prva dama. Izgleda da se događaj ipak neće održati .

Nekoliko nedelja pre „popodnevnog čaja“ u gradiću Napulju na zapadnoj obali Floride, otkriveno je da projekat nije registrovan u državi. Informaciju o netačnostima povodom događaja, čije je zaštitno lice Melanija Tramp, objavio je „Njujork tajms“. Ali to nije sve. Budni novinari redakcije „Biznis insajdera” dokazali su da nije registrovana ni pomenuta dobrotvorna organizacija „Be Best”, čiji je osnivač.

„Nepostojeća” aktivnost Melanije Tramp

Podsetimo, Melanija Tramp je preuzela inicijativu da nadgleda projekat „Budi najbolji“ u maju 2018 . Projekat, koji se fokusirao na fizičko i emocionalno blagostanje, borilo  se protiv maltretiranja putem interneta i zloupotrebe opioida. Donald Tramp je podvrgnut operaciji bubrega samo nedelju dana nakon pokretanja kampanje, tako da se Melanija nije pojavljivala u javnosti narednih nekoliko nedelja. Posle nekoliko meseci vratila se na posao da nastavi započeti posao. Tako je u julu 2018. posetila Monro Carell Jr. u Vanderbiltu, Nešvil, Tenesi.

Melanija Tramp iza REŠETAKA!? Prva dama prikupljala novac za

Tanjug/Ap

 

- Uskoro će se omladina vratiti u školu. Hoće li vam biti bolje početkom nove godine? - u avgustu je napisala Melanija.

Tokom prve godine inicijative, Melanija Tramp je lično promovisala „Budi najbolji“ na događajima u Oklahomi, Vašingtonu i Nevadi. Takođe je reklamirala svoje aktivnosti u inostranstvu , uključujući Ganu, Malavi, Keniju i Egipat.

Treba, međutim, napomenuti da je kampanju „Budi najbolji“ gotovo od samog početka pratile kontroverze.

Kampanja prve dame optužena je za plagijat. Sve zbog brošure koju je navodno napisala sama Melanija. Nakon navoda o krađi ideje, sajt Bele kuće promenio je naslov teksta u „Pamflet Federalne trgovinske komisije koji je promovisala prva dama Melanija Tramp“. Portparol prvog para je takođe objasnio:

- Melanija Tramp nije tvrdila da je sama napisala brošuru, ali je doprinela malo revidiranoj verziji. Savezna komisija za trgovinu je uvek bila zaslužna da je autor nacrta.

Melanija Tramp iza REŠETAKA!? Prva dama prikupljala novac za

Tanjug/Ap

 

Kritikovan je i sam slogan akcije. Govorimo o gramatičkoj grešci u frazi „Be best“, gde nedostaje konkretan član „the“. Tačan pravopis na engleskom je "Be The Best". Kako je „Gardijan” tada sugerisao, maternji jezik Melanije Tramp (slovenačka) ne koristi određene članove, što je verovatno uticalo na ono što su stručnjaci nazvali „predsedničkim gafom”. Uprkos sugestijama Trampove savetnice Stefani Vinston Volkof ( nazvavši slogan „nepismenošću“ i predloživši alternativnu verziju „Deca na prvom mestu“), tadašnja prva dama je odbila tu ideju. To ju je podsetilo na slogan „Amerika na prvom mestu” koji je izmislio njen muž.

Suočeni sa eskalirajućim skandalom zbog neregistrovanja Melanijinih aktivnosti, Trampovo odeljenje za potrošačke usluge, agencija koja nadgleda prikupljanje sredstava u dobrotvorne svrhe, potvrdila je da je otvorila istragu . Predstavnici su takođe potvrdili da se ne mogu pronaći dokazi da je biznis "Be Best" bivše predsednikove supruge registrovan na Floridi .

- Istražujemo da li događaju prisustvuje subjekat koji radi u suprotnosti sa poglavljem 496 statuta - kaže u saopštenju portparolka agencije Erin Mofet.

Melanija Tramp iza REŠETAKA!? Prva dama prikupljala novac za

Tanjug/Ap

 

Supruga Donalda Trampa odbila je da komentariše netačnosti u vezi sa njom, odbacujući predloge za intervjue iz velikih časopisa. Odlučila je da preuzme reč. Ona je putem Tvitera optužila medije za klevetu i širenje lažnih informacija . Ona je takođe obavestila da je "sve organizovano u skladu sa zakonom, čeka se podnošenje dokumenata u vezi sa registracijom dobrotvorne organizacije".

Porazom bivšeg američkog predsednika u prošloj izbornoj kampanji, u svetskim medijima počele su da se pojavljuju informacije o pripremama za razvod prvog para. Kako je tada prenela američka štampa, trebalo je da ga pokrene Melanija Tramp. U Independentu smo tada čitali da je, prema službenici Bele kuće Omarosi Manigo Njuman, bivša prva dama Sjedinjenih Država „brojala svaki minut do kraja mandata svog muža da bi mogla da se razvede od njega”.

Ove glasine nikoga nisu iznenadile. Na kraju krajeva, tokom četvorogodišnjeg predsedavanja Donalda Trampa bili smo svedoci situacija koje se mogu smatrati dokazom izuzetno hladnih odnosa između njih. 

Oni nisu najskladniji bračni par na svetu, a njihov imidž su naveliko komentarisali mediji tokom predsedničkog mandata. Na mnogim snimcima možete videti kako bivša američka prva dama odbija nežnost svog muža. Ne želi da pozira za zajedničke fotografije, a lažni osmeh koji traje trenutak, pretvara se u kameni izraz lica kad god Tramp skrene pogled. Svet je progovorio i o prvom trenutku po završetku njihovog predsedničkog mandata, kada je Melanija, umesto da se primorava da ide u pratnji supružnika, konačno mogla da radi ono što je zaista želela. Kada je par sleteo na Floridu neposredno pre nego što je Džo Bajden položio zakletvu kao šef države, bivša prva dama, umesto da se poslednji put oprosti od medija, odlučila je da ignoriše Donalda Trampa i fotografe, samouvereno izišavši iz kadra. Reakcija njenog supružnika? Nije bilo. Da li je to zato što ovaj odnos funkcioniše samo za javnost?

Neposredno pre preseljenja u Belu kuću, zahtevala je promenu uslova seksa. 

Sećate se prvih dana Melanije i Donalda Trampa kao predsedničkog para 2017. godine? Tadašnji novi šef države preselio se u Vašington sam, bez supruge i najmlađeg sina, koji su ostali u Njujorku. 

Džordan citira tamošnje anonimne izvore vezane za Trampa koji su otkrili da je tada novoizabrana prva dama odložila prelazak u Belu kuću jer je ponovo pregovarala o finansijskom pitanju u slučaju rastave od supruga , kao i o pravilima brige o njihovom zajedničkom detetu.

Život posle Bele kuće

Glasine o razvodu Trampovih ubrzo nakon njegove ostavke na mesto predsednika i prve dame su propale , kao i one o njihovoj sjajnoj karijeri u šou biznisu. Melanija i Donald Tramp nisu aktivni u medijima. Suprotno izgledu, mnogi američki posmatrači javnog života kažu da Melanija nema nameru da se razvodi. Štaviše, kaže se da je srećna u braku sa Donaldom, 24 godine starijim od nje.

- Mislim da Melanija nije napustila Donalda - naglasio je Majkl Koen, jedan od Trampovih advokata, u intervjuu za Vašington post.

Deo njihove „bajke” nije bila bajka, već večita priča o imućnom starcu koji jača svoju vitalnost i ego ženidbom sa mladom, lepom ženom manekenkom. On dobija bebu, ona dobija novac.

Iako se Melanija Tramp povukla iz javnog života, fokusirajući se na porodične i dobrotvorne aktivnosti koje su tek počele da izazivaju sumnju, u američkim medijima se šuška da će početi da radi na knjizi .

Iako smo svedoci nevolja bivše prve dame u vezi sa skandalom u kampanji "Budi najbolji", ma šta istraga otkrila, Melanija Tramp je već ušla u istoriju . Bila je prva evropska supruga američkog predsednika posle 195 godina, prva „prva dama” Jugoslavije, i ona kojoj engleski nije bio maternji jezik.

Komentari (0)
Loading