Posle 24 godine konačno se SAZNALO sve o SMRTI princeze Dajane: Progovorio je novinar koji je PRVI stigao na mesto pogibije

Vesti 07.11.2021 12:05 0

Danas se navršava 24 godine od pogibije princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći

Posle 24 godine konačno se SAZNALO sve o SMRTI princeze Dajane: Progovorio je novinar koji je PRVI stigao na mesto pogibije

AP/Joao Silva

Podsetimo, princeza Dajana poginula je 31. avgusta 1997. godine u ranim jutarnjim satima kada se crni "Mercedes sedan", u kojem je bila sa svojim partnerom Dodijem Al Fajedom, zabio u potporni stub pariškog tunela Pont de l’Alma. Auto se kretao velikom brzinom, jer su Dajana i Dodi bežali od paparca. Dodi Al Fajed i vozač automobila Henri Pol poginuli su na licu mesta, dok je Dajana umrla na putu do bolnice. Njenu sahranu pratilo je gotovo 2 milijarde ljudi.

Bivši dopisnik iz Pariza Kevin Konoli koji je bio jedan od prvih koji je stigao na mesto fatalne saobraćajne nesreće princeze Dajane u Parizu pre 24 godine tvrdi da je morao da "dekodira" vesti o njenom stanju od francuskih vlasti.

- Vrlo oprezno smo slušali francuske vlasti i pokušavali da dekodiramo ono što nam govore, a policija je bila vrlo pažljiva u vezi sa pričama koje je objavila -  rekao je Knoli.

Kako je istakao, najpre su iz bolnice i policije u neverici potvrdili da se radi o princezi od Velsa, ali su vlasti bile užasnute da izađu u javnost sa tom vešću jer su bile svesne kakav će interes o ovoj temi vladati na čitavom svetu, dok je tek sedam godina nakon nesreće, od Džona Stivensa, komesara metropolitanske policije, zatraženo je da istraži još nekoliko pitanja. Između ostalog, na listi su se našla pitanja da li je princeza bila trudna u vreme kada se dogodila saobraćajna nesreća, i da li je uzorak krvi u kojem je bio prisutan alkohol zaista uzet od vozača Henrija Pola.

Koneli se prisetio i kako je izgledao momenat u kojem je saopštio o smrti princeze Dajane.

- Te večeri mi je sve bilo zamagljeno dok sam čekao da me režija uključi u specijalni program da saopštim svetu da je princeza od Velsa izgubila život - rekao je on.

Na dan rođenja princeze Dajane, 3. jula ove godine njeni sinovu su oktrili statuu svoje majke u Kensingtonskoj palati koja će biti dostupna i svim njenim poštovaocima, ali u izmenjenom radnom vremenu zbog pandemije, te je javnosti dostupna od srede do nedelje.

Premijera filma o životu princeze Dajane 3. septembra

"Spencer" je naziv dugoočekivanog filma, koji govori o životu princeze Dajane. Glavnu ulogu u filmu tumači Kristen Stjuart, a premijera se očekuje 3. septembra na Venecijanskom festivalu.

Film "Spencer" govori o vikendu koji je Dajana provela u Sandringamu tokom božićnih praznika 1991. godine. Tada je donela odluku da se razvede od princa Čarlsa.

 

 

Komentari (0)
Loading