Napušta igračku karijeru, ali se ne povlači upotpunosti: Posle borbe za sopsvetni život, Dajana Butulija ne ODUSTAJE od KOŠARKE

Vesti 02.09.2021 17:44 0

Dajana Butulija polako napušta igračku karijeru i uplovljava u trenerske vode

Napušta igračku karijeru, ali se ne povlači upotpunosti: Posle borbe za sopsvetni život, Dajana Butulija ne ODUSTAJE od KOŠARKE

Profimedia

Najpopularnija naša košarkašica, koja je osvojila mnogo medalja za našu zemlju, se polako povlači sa parketa, ali samo u igračkom smislu. 

Pre samo nekoliko meseci, Dajana Butulija je vodila najvažniju bitku, a to je za sopstveni život.

Prošla godina bila je jedna od najtežih u profesionalnoj košarkaškoj karijeri Dajane Butulije, zbog

ozbiljnih zdravstvenih problema, kada je od terena bila odvojena deset meseci. To je bila prekretnica u životu Kikinđanke, kada se borila za život i mislila da se nikada neće vratiti na košarkaški teren, pogotovo ne u reprezentaciju.

- Marina Maljković nam je uvek bila velika uzdanica i overovala je u mene. Želela je da budem deo tima. Sa njenom i mojom ludačkom željom, za mesec i po dana uspela sam da se vratim na teren i igram i Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre. To je za mene ogroman uspeh - otvorila je dušu Dajana.

Njen uspeh i na životnom i košarkaškom terenu podelila je sa javnošću posle duže vremena.

- Sad kada sam dobro, želim ovom pričom da poručim da je u životu sve moguće i da ne treba nikada odustajati. Sa pozitivnim razmišljanjem, bitno je da se čovek svakog dana bori, šta god da ga nađe u životu. Mislim da se teške stvari dešavaju u životu samo ljudima koji to mogu da podnesu - izjavila je Butulija u potresnoj ispovesti.

Veliku zahvalnost ova devojka duguje selektorki Marini Maljković koja joj je pružila priliku da ponovo igra u reprezentacija na najvećim evropskim i svetskim utakmicama. Nastanjena u Beogradu, Kikinda će joj, kaže uvek biti u srcu i sa ponos ističe odakle potiče.

Volim da sam uzor mladima

Dajana Butulija, kao najuspešnija kikindska sportiskinja do sada, svesna je svog velikog uticaja na mlade širom zemlje. Ističe kako joj je drago što je uzor mladima.

- Danas ima toliko loših primera i uvek je lepo da je sportista uzor mladim naraštajima. Volim da radim sa mladima i zato sam danas povela drugarice iz Instituta za ženski sport. U saradnji sa Gradom Kikinda devojčicama obezbeđujemo da se besplatno bave sportom - dodala je.

Oprašta se od reprezentacije

Ova, prema sopstvenim rečima, skromna devojka, najavila je odlazak iz košarkaške reperzentacije Srbije i otkrila da će se upustiti u trenerske vode.

- Volim da odem i da se to ne zna. Ne volim euforiju i podizanje prašine oko toga, ali ovo jeste kraj moje igračke karijere. Imam 35 godina i mislim da sam ostvarila i više nego što sam ikada sanjala. Treba znati i kad da se prekine i stane. S obzirom da sam završila DIF, radiću kao trener. Imam još mnogo toga da kažem, ali ne kao igrač - zaključila je Butulija za Informer.

Komentari (0)
Loading