Danas je napunila 64 GODINE: Imala je MOŽDANI UDAR, deda je ZLOSTAVLJAO a sada je preživela još jednu TRAGEDIJU

Vesti 10.03.2022 16:12 6

Američka glumica, bivša manekenka i režiserka Šeron Stoun danas 10. marta proslavila je 64. rođendan

Danas je napunila 64 GODINE: Imala je MOŽDANI UDAR, deda je ZLOSTAVLJAO a sada je preživela još jednu TRAGEDIJU

Foto: AP

Rođena je 1968 godine u Midvilu u Pensilvaniji. Oduvek je bila smatrana za visoko nadareno dete, a sa samo pet godina već je krenula u drugi razred osnovne škole. Kako kaže porodica joj je oduvek bila najveća podrška, i baš su oni zaslužni za to što nikad nije bila sputana, već je do srži verovala u svoj potencijal.

Njen karijera je započela kao manekenka, ali samo dve godine nakon toga, odlučila je da ipak želi da bude glumica, a ne modna ikona. Slava joj nije došla preko noći, glumila je u reklamama, brojne sporedne uloge je imala, ali nikako nije mogla  da joj se desi ta vodeća, koja će je vinuti do zvezda. Prvu pravu ulogu dobila je horor filmu ,,Deadly Blessing'' a pravu popularnost je stikla glumeći u filmu

,,Total Recall'' 1990. godine. 

Iako su se mnoge glumice užasavale i odbijale uloge gde bi bile nage, Šeron se nije libila da ih prihvati.

Kako sada tvrde, baš takve uloge su je i učinile poznatom i donele joj seks simbol. Glumila je više od 100 filmskih i televizijskih ostvarenja, zaradila milione dolara i osvojila 10 nagrada i 41 nominaciju, uključujući
Zlatni globus i  Emi nagradu  i dve MTV filmske nagrade. 

 

 

Magazin ,,People'' svrstao ju je na listu 50 najlepših ljudi na svetu. A samo dve godine posle toga smeštena je na listu top 100 filmskih zvezda svih vremena. 

 

 

Malo je poznato da slikala potpuno naga za poznati magazin ,,Playboy''. Posle popularnog filma ,,Basic Instinct'' niko joj nije bio ravan, niti popularniji od nje tad u tom periodu. Pre dva meseca navršeno je tačno 30 godina od primijere poznatog filma. "Bila mi je potrebna armija telohranitelja da me odvede do autmobila ili da zadrži masu ljudi.
Telohranitelji su morali ponekad da ulaze kroz prozor u automobil, da slučajno nasilna masa ne bi ušla u kola. Gomila bi ponekad skidala branike, retrovizore, registarske tablice, peli su se na automobil.

 


 

 

Dešavalo se da ležim na podu automobila, da su prijatelji i telohranitelji iznad mene, u nadi da se auto neće urušiti", otkrila je holivudksa glumica ludilo koje je vladalo.

Ogromna tragedija je zadesila 2001. godine kada je doživela moždani udar u svojoj 43. godini. 
Oporavak je trajao predugo, i praktično je opet učila da priča, šeta, govori. Ovo je značajno negativno uticalo na njenu karijeru, jer su je gledali kao kako kaže: ,,Oštećenu robu''. 

"Ceo moj život bio je izbrisan. Gledali su me kao oštećenu robu i izbegavali saradnju sa mnom", rekla je glumica, koja se tada povukla iz glume i posvetila odgajanju dece, oporavku od moždanog udara i razvoda od novinara Fila Bronštejna, sa kojim je tada bila 6 godina u braku, tokom kojeg su dobili sina.

Starateljstvo nad detetom sud je dao ocu, a glumica je dobila samo pravo na povremene posete detetu. Godinu dana kasnije usvojila je jednog sina, a kasnije još dva.

Šeron je u memorima pisala i kako je nju i njenu mlađu sestru Keli zlostavljao deda po majci Klarens Loson, uz pomoć njihove bake koja je takođe bila žrtva sek*ualnog nasilja. Kada bi ih Šeron i Keli posetile, oni bi ih zatvarali u sobi.

Njihov deda je umro od srčanog udara kada je ona imala 14 godina. Na njegovoj sahrani prišla je kovčegu i ubadala ga, kako bi se uverila da je mrtav. Saznanje da ga više nema donelo joj je olakšanje, kao i njenoj sestri koja je tada bila 11- godišnjakinja. Šeron je tada pogledala Keli i razumele su savršeno jedna drugu, znale su da je nasilju došao kraj.

Iste godine Šeron je doživela tešku povredu vrata nakon što je pala sa konja. Imala je više plastičnih operacija zbog ožiljaka nakon pada. Sada ističe da se ponosi svojim ožiljcima i onim vidljivim i onim nevidljivim.

Šeron je jedno vreme sledila budizam i živela kao hipik. Majka je trojice dečaka, ima dva braka iza sebe.

 

 

 

Komentari (6)
Loading
Karakuš
10.03.2022 16:40

1968 godine rođena i danas slavi 64 rođendan? I tako nešto još prođe cenzuru..Lančani idiotizam.

ivan
10.03.2022 16:54

Valjda puni 54 posto je rodjena 68.A ne 64

Petresd
10.03.2022 17:44

Nisam neki matematičar ali ako je rođena 1968 onda nije 64 godina.

Kalesu
10.03.2022 18:13

Jeste tačno da čuvena glumica slavi 64. rođendan, alli nije da je rođena 1968., već 1958. godine. Šta je zakazalo, gospodo novinari, preciznost ili pažnja kod kucanja, matematika, obaveštenost...?

Dobrica
10.03.2022 18:59

Ako je rođena 1968 godine, odakle joj 64 godine?!

Bb
10.03.2022 19:21

Koje je zapravo godiste, 58 ili 68?