Gde je UNUKA Jelisavete Karađorđević? Istrgla se iz kandži SEKTE u poslednjem trenutku, a njega je poslala u ZATVOR

M. G. Vesti 16.03.2022 10:01 0

Unuka princeze Jelisavete Karađorđević se jedva izvukla iz sekte, ali sada ponovo pronalazi sebe.

Gde je UNUKA Jelisavete Karađorđević? Istrgla se iz kandži SEKTE u poslednjem trenutku, a njega je poslala u ZATVOR

Printscreen/ Instagram

Indija Oksenberg, ćerka holivudske glumice Katarine Oksenberg i unuka princeze Jelisavete Karađorđević, bila je deo zloglasnog kulta NXIVM. Svoje iskustvo podelila je kroz dokumentarac "Seduced: Inside the NXIVM Cult" i tako šokirala javnost.

U januaru 2015. godine se Alison Mak, glumica iz serije "Smallville" obratila Indiji Oksenberg u želji da se i ona pridruži tajnom kultu, koji je opisala kao sestrinstvo.

Indija je tada živela sa Alison u Albaniju, gde je i bilo sedište grupe, a morala je da joj kuva i čisti i potpuno joj se povinuje. Na kraju se izgladnjivala, jer joj je rečeno da dnevno ne sme da unosi više od 500 kalorija.

Ona je tada imala svega 19 godina i već su polako krenuli beskrajni časovi zvani „nastavni plan i program“, a koji su podrazumevali nedostatak sna i toliko malo hrane da je izgubila sposobnost kritičkog i nezavisnog razmišljanja.

Ono što nije shvatila jeste da je dovedena da postane robinja vođe NXIVM-a, Kita Ranijerija koji ju je redovno seksualno iskorišćavao.

 

 

Njena mama, Katarina Oksenberg, je bila ta koja je izašla u javnost želeći da spasi svoju ćerku 2017. godine i koja je razotkrila Kita Ranijerija i njegov kult. Ona je svim silama uspela da prikupi silnu dokumentaciju, te se sledeće godine sastala sa tužiocima, što je pomoglo u istrazi protiv njega i dovelo do njegovog hapšenja u martu 2018. Proglašen je krivim, kasnije te godine je osuđen na doživotnu kaznu.

- Kad su se on i njegovi najviši ‘poručnici’ razišli, ta odvojenost stvorila mi je malo prostora da počnem da se preispitujem, ali morala sam biti oprezna jer sam znala šta su radili ljudima koji su napustili NXIVM: sprovodili su atentat na njih - rekla je unuka princeze Jelisavete u jednom intervjuu.

Iako je vođa bio uhapšen, a detalji o kultu već poznati javnosti, Indija je i dalje verovala u ono što su joj rekli on i Alison Mak. Da je to ipak bio jedini put ka potpunom prosvetljenju, da je njena ekstremna dijeta, zbog koje joj je opadala kosa i zaustavljena menstruacija, bila nužno sredstvo za dokazivanje njene snage i samokontrole, te da odnosi koje je imala sa vođom nisu bili zbog zadovoljstva, nego način da radi na pitanjima svoje intimnosti.

 

 

Ona dugo nakon svega toga nije mogla da se oporavi, i u jednom intervjuu je rekla:

- Plan mi je da uzmem odmor, isključim svu tehnologiju i sa verenikom odem na putovanje. Nameravamo da se venčamo, da, želim da se udam i postanem majka. Moj verenik je sjajan čovek. Mnogo mi je pomogao. Ne osuđuje me, niti mu smeta moja prošlost. Okrenut je isključivo budućnosti - istakla je Indija.

Vrlo je aktivna na Instagramu, gde piše kako se oseća i kroz šta prolazi.

- Trebalo mi je neko vreme da se osećam prijatno kad se fotografišem, posebno posle ovih poslednjih nekoliko godina. Nedavno sam odlučila da napravim nekoliko fotografija sa prijateljem fotografom u mom malom stanu. Bila sam tako nervozna, ali i uzbuđena da vidim kako ću se osećati. Želela sam da bude opušteno i umetničko, ali i da budem potpuno iskrena sa svojim prijateljem o tome kako sam se osećala tokom našeg fotkanja. Nisam želela nikakvu šminku ili frizuru, samo ja u svojoj kuhinji, družim se sa svojim mačkama (mačke koje su malo manje sarađivale sa nama), ali to je bila inspiracija. Evo nekoliko fotografija od ove jeseni. Nisu uređene, ali nam se dopale ovako - napisala je u opisu fotografije.

 

 

A, onda je usledio i drugi deo...

- Bila sam toliko nervozna da objavim ove fotografije, jer sam osećala da su zaista lične i da su zaista pomogle mojoj borbi sa svojom seksualnošću i osećanjem ljubavi prema sebi… Istina je da ne mislim da to ima veze sa tim kako izgledate, već sa onim što se osećate prema sebi… Razmišljala sam o tome da samo zadržim ove fotografije za sebe kao podsetnik da prihvatim delove sebe koji su možda bili zatrpani starim ranama i zastarelim narativima. Pretpostavljam da je vreme da se pustim, vreme da napravim još bebinih koraka bez straha ili osuda od sebe ili drugih…

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading