Znate li ko je DEVOJKA na slici? Veoma je cenjena SRPSKA GLUMICA, ima bogatu karijeru, a svi je ODLIČNO pamtimo po jednoj KULTNOJ ulozi

M. G. Vesti 17.03.2022 09:37 1

Znate ko je ona, ali da li ste prepoznali glumicu iz mlađih dana.

Znate li ko je DEVOJKA na slici? Veoma je cenjena SRPSKA GLUMICA, ima bogatu karijeru, a svi je ODLIČNO pamtimo po jednoj KULTNOJ ulozi

Agencije

Omiljena glumica Radmila Živković može da uživa u velikom broju uloga koje je dosad ostvarila. Ne zna se šta je dragocenije kod Radmile, njen talenat, njena lepota ili šarm.

Radmila je rođena u Kruševcu, 14. januara 1953. godine, a glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti. Srpska je filmska, pozorišna i televizijska glumica. Karijeru je počela krajem šezdesetih, da bi otad igrala u nekoliko desetina filmova. Živkovićeva je treća dobitnica nagrade Žanka Stokić.

Najpoznatiji među njima su Naivko, Sabirni centar, Mrtav ladan i Polažajnik. Poznata je i po ulogama Đilde u TV seriji Srećni ljudi, Jovanke Ljutić u Stižu dolari, ali i po Ulici lipa, gde je igrala glavnu ulogu.

Agencije

 

Živkovićeva je svakako najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu Zona Zamfirova. Ovde je pokazala izvanredne komičarske veštine i ostavila nezaboravnu repliku.

- A ti ku*ko! Sk ćeš d’ izedeš golem ćutek!

Njen bivši muž je Predrag Bambić, a istakao se i kao direktor fotografije, snimatelj, ali i režiser dokumentarnih filmova, ali i kao glumac, u ostvarenjima "Zemlja istine, ljubavi i slobode" i "Dečko koji obećava".

 

Iz braka sa snimateljem Bambićem ima ćerku Bojanu, glumicu, a udata je za Dragana Mihajlovića.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Prirodna lepota
17.03.2022 12:22

E, ovo je ona prirodna zenska lepota, a ne ove danasnje izbotoksirane nakaze.