Glumica britkog jezika i vitkog stasa, Mira Furlan, danas bi slavila 66. rođendan: Evo koji kolega se setio

Vesti 07.09.2021 13:23 0

Glumicu Miru Furlan opisuju kao umetnicu specifičnog senzibiliteta

Glumica britkog jezika i vitkog stasa, Mira Furlan, danas bi slavila 66. rođendan: Evo koji kolega se setio

Blic

Mira je 1986. godine upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom. Priča se da je dobijala, dnevno, po 50 pretnji smrću.

Dobila je otkaz u Hrvatskom narodnom kazalištu, a oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake.

Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD. Venčali su se 1993, a 1998. godine dobili su sina kome su dali ime Marko Lav.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Najzena.rs (@najzena.rs)

- Brakovi se raspadaju, kako u emigraciji tako i u normalnom životu, a naš je izdržao, što smatram velikim postignućem u svom životu. Najlakše ja odmahnuti rukom i reći: Adios, a najteže se izboriti za trajanje i kontinuitet. Ljudima se čini da će ih spasiti novi počeci, nove osobe, novi zanosi. Ali se novina brzo potroši i čovek se opet sretne sa samim sobom i vlastitim problemima. Rešenje, rekla bih, nikad nije u drugoj osobi, nego u nama samima - rekla je Mira Furlan.

Glumicu Miru Furlan opisivali su kao umetnicu specifičnog senzibiliteta, britkog jezika, ali i seks simbol nekadašnje SFRJ. Publika je pamti po ulogama u filmova "Otac na službenom putu", "Lepota poroka", "Kiklop", televizijskim serijama i pozorišnim ulogama. Iznenada je preminula 20. januara u Americi, ali su se kolege danas setile njenog 66. rođendana. Glumac Radoslav Rale Milenković je objavio emotivnu poruku.

 

 

Komentari (0)
Loading