Ovo su živi POTOMCI Romanovih: Možda ćete biti iznenađeni ko su i šta rade danas!

K.Ć. Vesti 27.03.2022 19:30 1

Potomci porodice Romanov su rasuti po celom svetu. I iako je nemoguće obnoviti rusku dinastiju, oni ostaju do danas prinčevi i princeze. Oni rado ističu svoje poreklo i čuvaju svoje nasleđe

Ovo su živi POTOMCI Romanovih: Možda ćete biti iznenađeni ko su i šta rade danas!

Shutterstock

Porodica Romanov je bila poslednja carska dinastija koja je vladala Rusijom. Prvi put su došli na vlast 1613. godine, a tokom naredna tri veka na ruskom prestolu je sedelo 18 Romanovih, među kojima su Petar Veliki, Katarina Velika, Aleksandar I i Nikolaj II.

300-godišnja istorija završena je pogubljenjem ovog poslednjeg cara i cele njegove porodice. Posmrtni ostaci Nikolaja, Aleksandre i njihovo troje dece iskopani su u šumi u blizini Jekaterinburga 1991. i identifikovani otiscima prstiju dve godine kasnije. Prnceza Anastasija nije nađena, što je doprinelo legendi da je najmlađa ćerka Romanovih preživela.

Od nekoliko „Anastasija“ koje su se pojavile u Evropi u deceniji posle Ruske revolucije, najubedljivija je bila Ana Anderson, koja je umrla u Sjedinjenim Državama 1984. godine. Naučnici su 1994. godine pomoću DNK dokazali da Anderson nije bila careva ćerka, već Poljakinja Franciška Šankovska.

Ali pređimo na prave Romanove koji su živi i zdravi.

Olga Andreevna 

Princeza je polusestra Andžeja Andrejeviča i predsednica Udruženja porodice Romanov - organizacije koja povezuje zakonite potomke ruskog cara Nikolaja I po muškoj liniji.

Olga Andreevna se školovala privatno u Provender House u Kentu u Engleskoj, vili iz 13. veka koja je pripadala njenoj majci. Godine 2000. nasledila je imanje od 12 hektara, prikupila novac za njegovu obnovu, a zatim ga delimično otvorila za javnost. Rođena je 8. aprila 1950. godine u Londonu.

Rostislav Rotislavovič 

Princ je potpredsednik Udruženja porodice Romanov. Rođen je i odrastao u SAD, a umetničko obrazovanje stekao je na Univerzitetskom koledžu Falmut. "Moja porodica me nikada nije učila da sam neko poseban. Moji roditelji nisu želeli da kažem da sam potomak ruskih careva" - rekao je Rostislav u jednom od intervjua.

Princ Rostislav je jedini preživeli Romanov koji često putuje u Rusiju. Svojevremeno je radio kao dizajner u fabrici satova Raketa i dizajnirao sat za proslavu 400. godišnjice porodice Romanov. Slabo govori ruski (ali ga i dalje usavršava) i sledbenik je pravoslavne crkve. Pošto nijedan od trojice sinova nekadašnje glave porodice Andreja Andrejeviča nije imao muško potomstvo, sada je Rostislav glava porodice Romanov.

Daniel Joseph Romanov

Danijel je rođen i odrastao u SAD kao praunuk velikog vojvode Aleksandra Mihajloviča. Završio je srednju školu Džejms B. Konant u Čikagu, a zatim pohađao Univerzitet Ilinois u Urbana-Šampejnu. Diplomirao je računovodstvo i magistrirao ekonomiju, obe sa odlikama, na Univerzitetu Ilinois u Urbana-Šampejnu. Amerikanac pripada Udruženju porodice Romanov i jednom od Romanovih koji ne koriste kneževsku titulu. Trenutno živi u Čikagu, Ilinois.

Natalia Nikolajevna 

Princeza Natalija Nikolajevna Romanova je najstarija ćerka kneza Nikolaja Romanoviča Romanova, bivšeg šefa Udruženja porodice Romanov. Bio je praunuk cara Nikolaja I.

Godine 1973. Natalija Nikolajevna se udala za Đuzepea Konsola, tada naučnika i novinara, a kasnije italijanskog političara, senatora i zamenika. Imali su dvoje dece: Enzo-Manfredija, koji je tragično poginuo 1997. godine, i Nikoletu. Porodica živi u Rimu.

Nicoletta Romanov Consolo

 

 

Nikoleta je princeza Natalija Nikolajevna, od koje potiče njeno umetničko ime. 1999. godine se udala i rodila dva sina. Posle razvoda, uplela se sa italijanskim glumcem Đorđom Pasotijem. Zajedno imaju ćerku. Danas je Nikoleta supruga Federika Alverija, sa kojim je dobila i dete. Godine 2016. sarađivala je sa kompanijom Damiani i kreirala kolekciju nakita The Romanov Collection, inspirisanu blagom ruske dinastije.

Nikita Rostislavovič 

Princ Nikita Romanov je mlađi brat Rostislava Rostislavoviča. Rođen je u Londonu nakon što su se njegovi roditelji preselili iz Sjedinjenih Država u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Princ Đorđe

Ovo su živi POTOMCI Romanovih: Možda ćete biti iznenađeni ko su i šta rade danas!

EPA

 

Kandidat za spornu titulu glave carske porodice Rusije. On je jedino dete princeze Marije od cele Rusije i njenog bivšeg supruga, pruskog princa Franca Vilhelma. Majka Đorđa mu pripisuje titulu carevića, a on sam nosi pretenciozni prefiks „Veliki vojvoda” i carski stil koji se još uvek dovodi u pitanje. Kao sin pitomca iz ogranka porodice Hoencolern, koja je ranije vladala Nemačkim carstvom i Pruskom kraljevinom, ponekad ga nazivaju i „princem Pruske“ sa kraljevskim dostojanstvom.

U januaru 2021, porodica je objavila da se verio sa Viktorijom Romanovnom Bettarini, direktorkom Ruske carske fondacije. Venčali su se 24. septembra 2021. u Moskvi, tokom građanske ceremonije. Crkveno venčanje obavljeno je 1. oktobra u Sankt Peterburgu, u Sabornoj crkvi Sv. Isaac. To je bila prva takva ceremonija u 100 godina.

 

Komentari (1)
Loading
Andreja r
27.03.2022 23:49

a gde je Mihail ...to me interesuje ...verovatno duboko u Rusiji ...priprema se da u jednom trenutku preuzme tron Rusije kao carevine ...jer ce biti poslednji Ruski car pred drugi dolazak Hristov