FIlm koji će biti samo za one iznad 18 godina: Govoriće o TRAGIČNOM životu najpopularnije PLAVUŠE, a evo kada je PREMIJERA!

K.Ć. Vesti 27.03.2022 21:30 0

Jedna od najnovijih originalnih produkcija Netfliksa, „Plavuša” (režija Endru Dominik), dobio je u inostranstvu kategoriju NC-17, što znači da film nije namenjen gledaocima mlađim od 18 godina

FIlm koji će biti samo za one iznad 18 godina: Govoriće o TRAGIČNOM životu najpopularnije PLAVUŠE, a evo kada je PREMIJERA!

Shutterstock

 

"Plavuša", čiji datum izlaska još uvek nije poznat, biće veliki glumački izazov za Anu de Armas, koja igra Merilin Monro.

Reditelj filma Endrju Dominik (poznat iz „Lovca na umove“ i „Ubiti, kako je lako reći“) izjavio je da očekuje da će „Plavuša“ biti nagrađena kategorijom NC-17. Najubedljiviji razlog je što su scene izuzetno slikovite i ima mnogo se*sa. 

- To je zahtevan film. Ako se publici ne dopada, to je njihov problem. Ne kandiduje se za javnu funkciju, to je NC-17 film o životu Merilin Monro, to je ono što se očekuje, zar ne? – rekao je Dominik za „Skrin dejli”.

„Plavuša“, zasnovana na istoimenom bestseleru Džojs Kerol Outs (2000), trebalo je da bude predstavljena javnosti 2019. godine, ali je produkcija odložena zbog pandemije korona virusa. Predstavnici striming giganta trebalo je da izvrše pritisak na urednicu Dženifer Lejm da malo „smanji ekscese” sadržane u materijalu. Sadržaj filma bio je predmet brojnih kontroverzi, uklj. Kada su u javnost procurile glasine o navodnoj sceni "oralnog seksa tokom menstruacije", Endrju Dominik ih je opisao kao "apsurdne" i "neistinite".

Scene koje prikazuju stvarne događaje u poslednje vreme su postale veoma popularne. Vredi pomenuti, na primer, „Krunu“, koja gledaoca vodi kroz decenije vladavine kraljice Elizabete Druge, ili seriju „Pem i Tomi“ koja se fokusira na odnos Pamele Anderson i Tomija Lija i scene skandala sa seksualnim snimkom koji im je neko navodno ukrao. U oba slučaja, ljudi na čijoj biografiji je serija zasnovana imali su velike rezerve prema sadržaju scenarija.

Kraljevska porodica je želela da zaustavi snimanje serije "Krune" i izjavili su da je serija "dramatizovana" i da su događaju izmišljeni.

U međuvremenu, Pamela Anderson se potpuno ogradila od „Pam i Tomija”, najavivši da „nikada, nikada” neće gledati Hulu mini-seriju. Kako će se onda „Plavuša” nositi sa komplikovanom pričom o „najpoznatijoj plavuši svih vremena” – Merilin Monro?

„Plavuša” Džojs Kerol Outs nagrađena je Pulicerovom i Nacionalnom nagradom za knjigu – jednom od najprestižnijih književnih nagrada na svetu. I sama autorka se već dugi niz godina pominje kao jedna od kandidata za Nobelovu nagradu za književnost. Knjiga se kotira kao istorijski roman, a Oates je više puta naglašavala da je ne treba smatrati Merilin biografijom.

Monumentalno delo ima preko 700 stranica – prve pokušaje adaptacije filma uradio je Si-Bi-Es 2001. godine, a Merilin je glumila australijska glumica Popi Montgomeri. Kako će to podneti Ana de Armas, 34, sa Kube? Kako je naglasio Dominik, njena gluma će biti "jedino na šta se niko neće buniti".

 

Komentari (0)
Loading