Princ Vilijam opleo po BBC-ju zbog MANIPULACIJE: "Ovo je stvorilo lažnu priču koju su drugi komercijalizovali više od četvrt veka"

K.Ć. Vesti 05.04.2022 10:22 0

Princ Vilijam se osvrnuo na intervju iz 1995. koji je dala njegova majka, princeza Dajana

Princ Vilijam opleo po BBC-ju zbog MANIPULACIJE: "Ovo je stvorilo lažnu priču koju su drugi komercijalizovali više od četvrt veka"

Tanjug

Budući kralj je oštrim rečima kritikovao Bi-Bi-Si zbog manipulacije.

- Ovaj intervju je značajno pogoršao odnos između mojih roditelja i povredio mnoge druge ljude - rekao je aristokrata.

Princ Vilijam je kritikovao Bi-Bi-Si

Godine 1995. BBC je emitovao intervju princeze Dajane sa Martinom Baširom. Razgovor aristokrate dobio je široku medijsku pokrivenost i još uvek se naziva „najvećom krizom monarhije od abdikacije Edvarda VIII“ . Bivša supruga princa Čarlsa detaljno je ispričala o odnosu sa svojim partnerom i Kamilom Parker-Bovls. 

Intervju je ušao u istoriju, ali je vojvotkinji, prema mišljenju stručnjaka, naneo više štete nego koristi. Sve veća pažnja štampe dovela je do tragične nesreće u kojoj je Dajana poginula.

Prema informacijama koje su nedavno izašle na videlo, Martin Bašir je navodno koristio falsifikovana dokumenta da ubedi Dajanu na razgovor.

Prošlog ponedeljka, dokument o detaljima istrage oko kontroverznog intervjua trebalo je da bude emitovan na BBC One. Princ Vilijam objavio je saopštenje u kome je iskritikovao poznatu televizijsku kuću.

Budući kralj je rekao da nema sumnje da su obmane osramoćenog reportera značajno uticale na ono što je princeza Dajana rekla.

- Ovaj intervju je značajno pogoršao odnos između mojih roditelja i povredio mnoge druge ljude - prokomentarisao je princ.

Princ Vilijam opleo po BBC-ju zbog MANIPULACIJE:

Tanjug

 

Princ Vilijam je dodao da je stanica iskoristila konfuziju i osećaj izolacije koju je Dajana osećala u poslednjim godinama svog života. Prevaru i napad na njegovu majku nije izvršio samo novinar, već i šefovi Bi-Bi-Sija, koji su „skrenuli pogled sa teških pitanja”.

U neviđenoj i vrlo ličnoj izjavi, aristokrata je pozvao Bi-Bi-Si da nikada ne emituje njegov vodeći program, koji je objavio intervju - Panorama.

- Ovo je stvorilo lažnu priču koju su Bi-Bi-Si i drugi komercijalizovali više od četvrt veka - prokomentarisao je on.

- U eri lažnih vesti, javni servis i sloboda štampe nikada nisu bili toliko važni - naglasio je princ Vilijam. Po mišljenju budućeg monarha, greške koje su počinili Bašir i Bi-Bi-Si predstavljaju poraz medija.

Princ Vilijam opleo po BBC-ju zbog MANIPULACIJE:

Tanjug/Ap

 

- Izneverili ste ne samo moju majku i oca, već i društvo - zaključio je princ.

Princ Hari je govorio o tome

- Hvala onima koji su preuzeli bilo kakvu odgovornost za to. Ovo je prvi korak ka pravdi i istini. Najviše me brine to što je ovakva praksa - ili još gore - i dalje uobičajena. Tada i sada nije samo dešavanja u jednom mediju, jednoj stanici ili jednoj publikaciji. Naša majka je izgubila život zbog takve prakse i ništa se po ovom pitanju nije promenilo - rekao je aristokrata.

Čvrst stav princa Vilijama na Bi-Bi-Siju je udarac za njih. Prema izvorima, predstavnici trebaju da se izvinu kraljici Elizabeti II i sinovima princeze Dajane.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading