Kome će pripasti sav ELIZABETIN NOVAC nakon njene smrti: Nasledstvo se meri u MILIJARDAMA, imanjima i palatama

M. G. Vesti 07.04.2022 10:15 1

U javnosti se često može čuti pitanje ko će naslediti bogatstvo kraljice Elizabete.

Kome će pripasti sav ELIZABETIN NOVAC nakon njene smrti: Nasledstvo se meri u MILIJARDAMA, imanjima i palatama

Tanjug/Ap

Već duže vreme spekuliše se da će naslednik biti njen najstariji sin Čarls - princ od Velsa koji već sada poseduje zemlju, nekretnine, koncesije i deonice čija se vrednost procenjuje na 1,3 milijarde dolara.

Ali kada postane kralj i preuzme obaveze koje je ispunjavala Elizabeta, njegova imovina preći će u ruke princa Vilijama.

Posle kraljičine smrti, Čarls će preuzeti kontrolu nad Bakingemskom palatom čija je vrednost, prema pisanju The Wall Street Journala, oko 1,32 milijarde dolara. Naslediće i dvorac u Vindzoru koji je procenjen na 661,75 miliona dolara i palatu u Škotskoj vrednu 72 miliona. Ova imovina neće biti u Čarlsovom privatnom vlasništvu već će na nju imati pravo dok god bude obavljao funkciju britanskog monarha.

Kraljičina privatna imovina, piše Forbes, procenjuje se na oko petsto miliona dolara. Svoj novac i nekretnine Elizabeta može da proda ili pokloni u bilo kom trenutku, a posle njene smrti, ukoliko testamentom nije drugačije određeno, čitava imperija pripašće princu Čarlsu.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
šomi
07.04.2022 10:39

gomila neradnika,davno prošao srednji vek,a i za ukras su ružni.