U diskoteku je dolazio u papučama, a ona je zbog njega raskinula VERIDBU: Glumac je bio veliki BOEM, ali je svoju DINU voleo najviše na svetu!

Vesti 16.04.2022 18:37 0

Kolege Zorana Radmilovića koje su imale tu čast i privilegiju da ga upoznaju i dalje prepričavaju njegove dogodovštine

U diskoteku je dolazio u papučama, a ona je zbog njega raskinula VERIDBU: Glumac je bio veliki BOEM, ali je svoju DINU voleo najviše na svetu!

Printscreen/Youtube

 

Priče o raznoraznim odlascima u kafane su poznate za ovog glumca, kao i za svakog boema tih godina koji je držao do sebe. Međutim, Zoran je voleo da izađe i u nešto modernija mesta, pa je tako bio čest gost u diskoteci Duga, u kojoj su se pojavljivali i mnogi drugi glumci.

Bio je dobar prijatelj sa čuvenim disk džokejom iz Duge, Čupkom, međutim, s obzirom da je živeo jako blizu ovog kultnog okupljališta mladih, često se dešavalo da se pojavi tamo obučen kao da je istog trenutka izašao iz kreveta.

- Zoran je stanovao blizu diskoteke i dešavalo se da dođe pred spavanje u pidžami i sa "papuče", kako je on voleo da kaže. Na ulazu bi mu rekli - "ne možete da uđete", na šta bi on odgovorio ono njegovo čuveno - "Ajde! Ti meni da kažeš da ja ne mogu da uđem. Vidiš kako sam obučen. Ovo je pidžama za izlazak, a papuče su iz Zaječara." A onda mu je izbacivač rekao, "ako je tako, onda izvolte". Još bi se i zezao kako ga čeka tamo jedna dama, a onda bi pokazao na Čupka, koji je imao dugačku kosu - ispričao je jednom prilikom Aljoša Vučković.

Zoran se rodio 1933. godine i živeo u Zaječaru do odlaska na studije u Beograd. Stekao je dobre prijatelje u glumačkom svetu, što se i vidi po pričama koje i dalje žive.

Ipak, mnogi ne znaju da je ljubavni život Zorana Radmilovića obeležila je anđeoski lepa i bistroumna glumica Dina Rutić(1943), žena sa krupnim očima boje meda i ljupkim usnama. Želela je da se posveti književnosti i upisala je Filoloski fakultet u Beogradu.

Kao ćerku poznatog pozorišnog glumca Jožeta Rutića, brzo su je primetili i ponudili joj da glumi u filmovima. Za kratko vreme postala je najpopularnija beogradska glumica u Jugoslaviji. Kao studentkinja, u svojoj 21. godini, debitovala je u glavnoj ulozi u filmu "Prometej sa otoka Viševice" (1964), a zatim slede "Omnibus 3", "Most", pa TV snimanja i niz drugih filmova.

 

Slava je nije promenila, biila je izuzetno skromna i dalje je najviše od svega volela književnost. Dina je volela da sluša Šarla Aznavura. Nakon što je imala priliku da glumi zajedno sa Zoranom Radmilovićem u TV drami Mome Kapora "Provod" 1966, izjavila je u jednom intervjuu kako bi volela ponovo da radi sa njim jer je prijatan za saradnju i vrstan glumac.

Uz njega, rekla je Dina, svi igraju dobro. A u Zoranovoj glavi već je tutnjala želja-misao "Ova mala će biti moja žena", i tu želju je i glasno izgovorio.

Zbližili su se, Dina je raskinula veridbu sa jednim visokim plavokosim i poklonila svoju ljubav i poverenje deset godina starijem glumcu i okorelom šarmeru.

Ubrzo su započeli i zajednički život i ispotavilo se da su savršeno funkcionisali zajedno. Venčali su se 1966. godine. U braku su bili upućeni samo jedno na drugo, posao je završavan na poslu i o tome se u kući nije pričalo.

"Ja imam svega dovoljno", govorio je Zoran "i meni je lako da tako živim".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bufonerija (@bufonerija)

I Dina je bila duhovita i vedra, njihov spoj bio je savršena igra duhovne bliskosti. Dina je poticala iz komunističke porodice, rođena je usred rata u partizanskom pozorištu od roditelja glumaca (zvali su je Titovo unuče, a Sava Kovačević joj je slao ječam da joj majka napravi kašicu).

 

1971. godine su dobili ćerku Anu,a pričalo se da je od svih uloga Zoran najviše voleo ulogu oca, pa je vodio dnevnik o odrastanju svoje ćerke. Porodica mu je sve do prerane smrti bila najveći oslonac. U porodici je pronalazio snagu i sreću, a danas mnogi tvrde da su Dina i Zoran bili su svetli primer velike, bezrezervne ljubavi, kakve možda više ne postoje.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading