Kako je raznosač mleka postao NAJPOZNATIJI komičar: Imao je MILIONE obožavatelja, družio se sa Majklom Džeksonom, kraljevska porodica ga PRATILA svuda, a opet je doživeo NAJTUŽNIJU smrt!

K.Ć. Vesti 21.04.2022 14:31 0

Bio je jedan od najpopularnijih britanskih komičara. Uživao je simpatije gledalaca u skoro 100 zemalja širom sveta, a zaradio je bogatstvo zasmevajući ljude

Kako je raznosač mleka postao NAJPOZNATIJI komičar: Imao je MILIONE obožavatelja, družio se sa Majklom Džeksonom, kraljevska porodica ga PRATILA svuda, a opet je doživeo NAJTUŽNIJU smrt!

Profimedia

Samo pravi prijatelji (a imao ih je dvoje) su znali da je u privatnom životu Beni Hila bio veoma usamljen. Preminuo je od srčanog udara u iznajmljenom stanu. Telo je pronađeno dva dana nakon njegove smrti.

Njegovo pravo ime bilo je Alfred Hotorn Hil i rođen je 21. januara 1924. godine u Sautemptonu. Kao TV zvezda, ponovio je da mu je karijera komičara u krvi, jer su njegov deda Henri i otac Alfred bili ... cirkusanti.

 

 

Prvi je radio kao klovn u cirkusu Bertram Mils, koji je često posećivala britanska kraljevska porodica. U slučaju ovog drugog, neki izvori kažu da je bio klovn, dok drugi kažu da je čistio kaveze sa životinjama. Svi se slažu da je cirkuska „karijera“ Alfreda Hila starijeg prekinuta izbijanjem Prvog svetskog rata. Po povratku sa fronta u Sautempton, oženio se Helen Kejv i našao posao u medicinskoj radnji. Prodavao je, između ostalog kondome, i demonstrirao njihovu ispravnu upotrebu na džinovskom modelu. Iz tog razloga su školski drugovi ismevali Alfreda juniora.

 

 

Imao je ogroman talenat. Već sa tri godine savršeno je imitirao Čarlija Čaplina , a sa šest je na plaži pevao pesme Luisa Armstronga i Morisa Ševalijea, za šta je prikupljao male priloge. Kada je njegova majka saznala za to, mali Alfi je dobio prvo batinanje.

Kako je raznosač mleka postao TV zvezda

Po završetku osnovne škole, Alfred junior je počeo da radi na pola radnog vremena. Radio je na vagi u kompaniji za ugalj, glasnik u robnoj kući, dopremao je mleko u konjskim zapregama (o kojima je komponovao pesmu „Erni”, koja je krajem 1971. dospela na vrh britanskih top lista). Godine 1940. napustio je Sautempton i došao u London da ostvari svoj najveći san – da postane komičar.

Proveo je nedelje u skloništu od vazdušnih napada. Uspeo je da se zaposli kao pomoćnik reditelja seta, ponekad kao rektor u radio dramama. Onda ga je britanska vojska zatražila. Bio je mehaničar i vozač kamiona koji je prešao hiljade kilometara. Rezultat ovog iskustva bila je averzija prema automobilima, Hil nikada nije imao sopstveni automobil.

Na kraju Drugog svetskog rata našao se u vojnom bendu Stars in Battledress. Tada je promenio ime u Beni, u čast popularnog američkog komičara Džeka Benija. 

 

 

Kao Beni Hil, započeo je svoju karijeru na Bi -Bi-Siju i postao britanska TV zvezda. Njegov originalni program "Beni Hill Šou" debitovao je na malom ekranu 15. januara 1955. Popularnost je rasla iz epizode ​​u epizodu, iako se njegova duhovitost teško može nazvati suptilnom. U hiljadama kratkih skečeva, Hil je igrao ulogu momka koji juri oskudno odevene devojke. Na pitanje o receptu za uspešnu zabavu, odgovorio je:

- Dobra muzika, lepe devojke i puno smeha.

 

 

Godine 1969. uspostavlja saradnju sa Televizijom Temza i dobija priliku da osvoji svet. Njegov program je emitovan u skoro 100 zemalja. Beni Hil je stekao milione fanova, uključujući Greta Garbo , Majkl Džekson i ... Čarli Čaplin, koji je komičara ugostio u svom domu u Švajcarskoj.

 

 

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading