Sama TORTA je koštala kao jedan NOVIJI AUTO: Ceo svet je pričao o venčanju KRALJA ROKENROLA, preminuo je MLAD, a evo kako danas izgleda bivša žena Elvisa Prislija! (FOTO)

Vesti 14.05.2023 09:30 1

Umesto venčanja u holivudskom stilu – imali su osmominutnu građansku ceremoniju u Las Vegasu

Sama TORTA je koštala kao jedan NOVIJI AUTO: Ceo svet je pričao o venčanju KRALJA ROKENROLA, preminuo je MLAD, a evo kako danas izgleda bivša žena Elvisa Prislija! (FOTO)

Profimedia

Ovo nisu očekivali fanovi kralja rokenrola. Pre 55 godina, Elvis Prisli se oženio Prisilom. U medijima je dominirala informacija da je svadbena torta koštala onoliko koliko i automobil dobre klase.

Bad Nauhajm, Zapadna Nemačka, 13. septembar 1959. Redov Lens Kari Grant ispunio je san 14-godišnje Prisile upoznavši je sa Elvisom Prislijem . Tokom služenja vojnog roka, 24-godišnji pevač primetio je lepu devojku i odsvirao nekoliko pesama specijalno za nju. Poznanstvo se nije završilo na ovom prvom susretu. Ubrzo je Elvis dobio dozvolu od njenih roditelja, i sve dok se nije vratio u SAD 2. marta 1960. godine, kralj rokenrola je redovno viđao tinejdžerku. Razlika u godinama mu nije smetala. Objasnio je prijatelju:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elvis Presley (@elvis)

 

- Dovoljno je mlada da je mogu trenirati kako god želim.

Živa lutka Elvis

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elvis Presley (@elvis)

 

Godine 1960. Elvis se vratio u Sjedinjene Države, gde je nastavio svoju muzičku i glumačku karijeru, dok je Prisila ostala u Nemačkoj sa roditeljima. Videli su se tek u leto 1962. godine, kada je Prisli pozvao tinejdžerku na dvonedeljni odmor. Nekoliko meseci kasnije , uz saglasnost roditelja, Prisila je za stalno odletela u SAD, živeći u Elvisovoj rezidenciji Grejslend u krilu u kom su živeli njegov otac Vernon i maćeha Davada Mej.

Da bi ispunila Elvisova velika očekivanja, Prisila je ispravila zube, ofarbala kosu u crno, naučila da graciozno hoda. Slušali su muziku koju je voleo, gledali filmove koje je želeo da vidi, išli na mesta koja je želeo da poseti. Kada je godinama kasnije pričala o njihovoj vezi, nazvala je sebe: "Živa Elvisova lutka".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elvis Presley (@elvis)

 

Prisli je devojku predstavio kao svoju "princezu", ispunio joj sve želje i obasipao poklonima. Ako verujete Prisili (biografi zvezde nisu sigurni), Elvis je odbio da ima seks sa njom dok se nisu venčali.

Neposredno pred Božić 1966. Prisli je odlučio da joj da prsten sa dijamantom od 3,5 karata okružen 21 manjim kamenom. Kako se Prisila prisjetila u intervjuu za Pipl:

- Jednog dana, Elvis mi je pokazao verenički prsten i samo me pitao da li bih se udala za njega. Nisam želela ništa više.

Venčanje i svadbena torta 

U ponedeljak 1. maja 1967. godine u U 9:00 u hotelu Aladin u Las Vegasu, 32-godišnji Elvis Aron Prisli oženjen je 21-godišnjom Prisillom Ann Beaulieu. Pričalo se da je pevač stao pred oltar jer se plašio skandala. Američki tabloidi bili su puni spekulacija o vezi kralja rokenrola sa mnogo mlađom partnerkom. Kada su vesti o Prislijevom braku izašle u javnost, mnogi su verovali da je venčanje bilo iznenadno i neplanirano. Nisu svi verovali u Prislina uveravanja da je više puta razgovarala sa Elvisom o danu kada će postati njegova žena.

 

 

Venčanje je organizovao Tom Parker, Prislijev menadžer . Ceremonija je trajala... osam minuta . Prisustvovalo je 14 gostiju, a jedina poznata ličnost je bio komičar Red Foks. Elvisovi kumovi bili su Džo Espozito i Marti Leker, Prisilina deveruša bila je njena sestra Mišel. Venčanje je priredio sudija Deni Zenof. Mladoženja je obukao smoking koji je sašio Lambert Marks (krojač fabrike MGM) i kaubojske čizme. Mlada se pojavila u beloj haljini sa dugim čipkanim rukavima i bisernim ornamentima i tri metra dugim velom od tila ovenčanog tijarom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elvis Presley (@elvis)

 

100 gostiju je pozvano na raskošan svadbeni doručak (koštao je 10.000 dolara). Na stolovima su se pojavili: pržena piletina, pečeno prase, Rokfelerove ostrige, školjke, šunka i jaja, kuvani losos i jastog. Nazdravljale su se šampanjcem. Pre nego što su se mladenci pridružili gostima, održali su kratku konferenciju za novinare koju je organizovao Parker.

Sama TORTA je koštala kao jedan NOVIJI AUTO: Ceo svet je pričao o venčanju KRALJA ROKENROLA, preminuo je MLAD, a evo kako danas izgleda bivša žena Elvisa Prislija! (FOTO)

Profimedia

 

Prvi ples mladi par je otplesao uz Elvisov hit "Love me tender". Naravno, bila je tu i svadbena torta. Koštala je 3,2 hiljade dolara, bila je visoka metar i po, napravljena od biskvita, marmelade od kajsije, krema sa ukusom bavarske trešnje i marcipana. Kasnije su mediji isticali da se za "kraljevsku tortu" može kupiti automobil dobre klase.

Elvis i Prisila proveli su medeni mesec u iznajmljenoj kući u Palm Springsu. Zatim su se vratili u vilu Trousdale Estates na Beverli Hilsu.

Rođenje ćerke i početak kraja braka

Tačno devet meseci nakon njihovog braka, 1. februara 1968. Prisila je rodila ćerku Lizu Mari. U autobiografiji "Elvis i ja", objavljenoj 1985. godine, nije krila da se toliko plaši majčinstva da je čak razmišljala o abortusu. Kada je postala majka, njeni najgori strahovi su se obistinili. Muž je izgubio interesovanje za nju. Ona je priznala:

- Elvis je rekao, čak i pre braka, da nikada nije mogao da vodi ljubav sa ženom koja ima dete.

 

 

Prisli je još uvek putovao, ali nije želeo da ga prati žena, što ona nije mogla da razume. Retko su bili sami, a još ređe su izlazili zajedno. Prisilla se požalila novinarima:

- Moj život je bio njegov život. Morala sam da budem srećana. Moji problemi su bili sekundarni.

U januaru 1972. Prisli je podneo zahtev za razvod. On je preuzeo krivicu. 9. oktobra 1973. zvanično je okončan brak kralja rokenrola. Prisila je dobila dva automobila, motocikl Harlei Davidson, polovinu iznosa od prodaje kuće u Kaliforniji i sedam miliona dolara. Nije se odrekla prezimena muža sa kojim je održavala prijateljske odnose. Kada je 16. avgusta 1977. saznala za Elvisovu smrt, bila je slomljena. Ona do danas ponavlja da je on bio ljubav njenog života.

 

 

- Živela sam iluziju, htela sam da stvorim dom, želela sam da imam decu. Sanjala sam da će Elvis biti pravi muž, ali to nije moglo da uspe. (...) Mislim da nikada ne bih uspela da upoznam nekoga koga volim koliko i njega. Besmisleno je porediti bilo koga. Da, bila sam sa muškarcima do kojih mi je stalo, ali Elvis će uvek biti moja prva ljubav. I poslednja - priznala je Prisila Prisli.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
Kalesu
01.05.2022 16:01

Kad se već pominju strana prezimena, onda neka to bude tačno i pravilno: njeno devojačko Beaulieu, verovatno francuskog porekla = Bjulije; a njegovo (kasnije njihovo) Presley = PrEsli, a ne Prisli, kako mnogi greše, pa i autor ovog interesantnog članka. Tako se čitaju, i fonetski prenose na naš jezik.