BOLEST joj je RAZORILA telo, ali se pevačica ne PREDAJE: Dok se bori sa ovim SIMPTOMIMA bira zdravu ISHRANU, a jednu NAMIRNICU nikada neće uneti u ORGANIZAM!

Vesti 03.05.2022 18:44 0

Slavna pevačica Šer uskoro puni 76 godina, a godinama se bori protiv retke bolesti, Epštajn-Braovog sindroma.

BOLEST joj je RAZORILA telo, ali se pevačica ne PREDAJE: Dok se bori sa ovim SIMPTOMIMA bira zdravu ISHRANU, a jednu NAMIRNICU nikada neće uneti u ORGANIZAM!

Printscreen/Youtube

Ako znate da virus Epštajn - Bar izaziva mononukleozu, onda se možete zapitati: šta razlikuje hronični Epštajn - Bar virus od infektivne mononukleoze? I sledeće pitanje: šta čini infekciju virusom Epštajn - Bar hroničnom i kako je povezati sa drugim hroničnim bolestima?

Novo aktiviranje ovog virusa može izazvati hroničnu Epštajn-Bar infekciju. Hronična infekcija EBV je više dijabolična varijanta mononukleoze. Simptomi novoaktivirane EBV infekcije su jak hronični umor, stalni bolovi, hronična glavobolja i iritacija sluzokože, povećani limfni čvorovi, kao i brojni oslabljeni neurološki fenomeni.

Simptomi mogu trajati godinama, povremeno se pojačavaju ili smanjuju. U tim težim slučajevima se mogu pojaviti oslabljene funkcije bubrega, usporen imunološki odgovor i anemija, a svaki susret sa nekom drugom infekcijom može biti fatalan. Ipak, Šer ne klone duhom i otvoreno priča kako se bori sa ovom bolešću.

"Vežbam najmanje pet puta nedeljno. Celog života sam aktivna i ne nameravam da prestanem jer zaista uživam u tome. Trener mi ne gleda kroz prste, nimalo me ne štedi i ne zanima ga koliko godina imam. Dosta sam čitala o hrani i sama došla do saznanja šta bi bilo najbolje da jedem. Nisam neki ljubitelj mesa", kaže Šer i dodaje:

"Ne mogu da kažem da sam vegetarijanac, ali sve što jedem potpuno je zdravo, osim deserta na koji sam slaba. Ne volim mlečne proizvode i namirnice koje sadrže mnogo masti, jer me usporavaju i kradu mi energiju. Alkohol izbegavam, godišnje tek nekoliko čašica", ispričala je Šer i otkrila koja hrana joj daje najviše snage.

"Pored povrća, to su pirinač, mahunarke, kao i nešto što se nutricionistima verovatno neće dopasti, ali ja prosto obožavam - testenine. Banane i nektarine tamanim jer su pune zdravog nerafinisanog šećera, a sir smatram najgorom namirnicom za ljudsko telo jer ga ne varimo kako treba i prepun je masti i holesterola", otkrila je pevačica i dodala:

"Volim sladak krompir koji može da se spremi u mikrotalasnoj za četiri minuta. Otkrila sam ga zajedno sa Mišel Fajfer kada smo snimale 'Veštice iz Istvika'. Tada smo bukvalno živele na njemu", prisetila se slavna pevačica bezbrižnih trenutaka.

Iako je u poznim godinama Šer ne odustaje od sporta.

"U ovom životnom periodu moram da radim dvostruko više. Oduvek sam bila sportski tip. Kao mlada, bavila sam se različitim disciplinama, čak i ekstremnim. Sada najviše volim da surfujem. Doduše, na dasku sam stala dosta kasno, kad sam već prevalila šezdesetu", kaže Šer.

 

Komentari (0)
Loading