Zbog njega je Jugoslavija čula pesmu Čačak, Čačak: Samo je Minja Subota znao da će baš ona osvojiti ceo BALKAN, a sve ostalo je istorija!

Najžena Vesti 17.09.2021 10:11 0

Preminuo je Minja Subota - vest koja nas je sačekala ovog jutra

Zbog njega je Jugoslavija čula pesmu Čačak, Čačak: Samo je Minja Subota znao da će baš ona osvojiti ceo BALKAN, a sve ostalo je istorija!

Dejan Briza

Milan Minja Subota bio je srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Rođen je u Sarajevu 08. novembra 1938. godine. Dugo je radio kao voditelj i autor dečije TV serije „Muzički tobogan“.

Jedan od najpopularnijih voditelja u istoriji jugoslovenske televizije, Minja Subota, u čijem su se „Muzičkom toboganu“ kao deca pojavila mnoga danas poznata pevačka imena, uticao je i na popularnost Lepe Brene.

Naime, Minja je, gostujući u emisiji „Grand magazin“ petkom, ispričao kako je slavnu pevačicu upravo on preporučio legendarnom kolegi, pokojnom Milovanu Iliću Minimaksu, koji je zaslužan za njeno pojavljivanje na televiziji.

Minja Subota proslavio je našu pevačicu koju voli cela Srbija, a njene reči o pokojnom voditelju se ne zaboravljaju!


“Brena i Slatki greh tada su snimili “Čačak, Čačak”.

- Ona je to otpevala na nekom festivalu. Minimaks je u svojoj emisiji koja se emitovala nedeljom popodne imao top listu za koju su mu trebale zanimljivosti. Putovali smo avionom u Zagreb, kada mi se požalio da nema pravu numeru za top listu. Kažem mu za “Čačak”, nije mogao da veruje da postoji takva pesma kad je čuo stihove, mislio je da se šalim. Ubedio sam gad a potraži snimak. Pustio ju je jednom u emisiji, pa drugi, treći put… I ostalo je istorija - rekao je tada Minja. 

 

Komentari (0)
Loading